“Zehir Lafı Çıktı Ispanak Alan Yok”

“Zehir Lafı Çıktı Ispanak Alan Yok”
SİNEM KARAKAYA- İstanbul’da ıspanak zehirlenme haberleri üzerine Menteşe Perşembe Pazarı’nda ıspanak satışları düşüşe geçti. Ot kültürünün...

SİNEM KARAKAYA- İstanbul’da ıspanak zehirlenme haberleri üzerine Menteşe Perşembe Pazarı’nda ıspanak satışları düşüşe geçti. Ot kültürünün yaygın olduğu Muğla’da, pazarcı esnaflar ıspanak vakaları üzerine satışların düştüğünü söylüyor.

Yetkililerin yabani otların karışması nedeniyle zehirlenme olaylarının yaşandığını açıkladığı ıspanağa temkinli yaklaşan Muğlalı tüketici, pazarda alternatif olarak sebzeleri tercih etti.

Her hafta kapış kapış ıspanak satıldığını söyleyen pazarcılar bu hafta satışların durduğunu belirtti. İstanbul’daki zehirlenmeler hakkında yorum yapan pazarcı esnafı; “Onlar ıspanakların içine ayrı ot koymuştur. Ispanaktan zehirlenme mi olur? Zehir lafı çıktı ıspanak alan yok. Muğla’da zehirlenme falan olmaz. Buranın insanı köylü insanı. Burada her şey doğal. İstanbul’da zehirleniyorlar Muğla’da işler duruyor. Orada ne olursa buraya yansıyor. Bu bölge ota düşkündür. Ot kültürü yaygın olan bir ildeyiz. Ot yemeklerimiz meşhurdur. Ispanağın kavurması olur, böreği olur, kavurması olur, yoğurtlaması olur. Zehirlenen duydunuz mu hiç. Ben duymadım. Kim bilir oralarda neler dönüyor. Muğla’da bir şey olmaz. Muğlalılar rahat olsun. Gelsinler ıspanaklarını alsınlar bizi de zora sokmasınlar. Her duyduklarına inanmasınlar.” Şeklinde konuştular.

“Zehir Lafı Çıktı Ispanak Alan Yok”

“İlaçlayıp Pazarda Satmışlardır”

Muğla Perşembe Pazarı’nda 22 yıllık pazarcı Nurten Yaraş ise; “ Bizim ıspanaklarımız zehirli değil. İstanbul’dakiler ilacı vermişlerdir pazara getirmişlerdir. Muğla’da zehirlenen hiç olmadı. Benim satışlarımı etkilemedi çünkü Muğla’nın insanı otu sever. Doğal ot bunlar. Köylü insanız biz. Bizde zehirlenme olmaz. Ispanağın böreği yapılır, yumurtalısı yapılır, bulgurlusu yapılır, kavurması yapılır. Bu kadar sevilen ve faydalı olan bir ot nasıl yenmesin. Yapmasını bilen satsın pazarda. Herkes satmasın. Benim oğlum ziraat mühendisi. Biz her şeyi usulüne uygun yaparız. İyi yıkadıktan sonra bir şey olmaz. Muğlalılar rahat olsun. Kendi yemediğimiz şeyi pazarda satmayız.” Dedi.

Bu haber toplam 525 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.