Zehirlenen köpekler kurtarıldı

Zehirlenen köpekler kurtarıldı
Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi’nde zehirlendiği belirlenen 2 sokak köpeği çevredekilerin duyarlılığı sayesinde kurtarıldı. Akyaka’nın...

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi’nde zehirlendiği belirlenen 2 sokak köpeği çevredekilerin duyarlılığı sayesinde kurtarıldı. Akyaka’nın Obruk mevkiinde ikamet eden İdil Tabanca adlı hayvansever, Haydut ve Şebo isimli köpeklerin zehirlendiğini fark edince Gökova Hayvan Hastanesi’ne götürdü. Veteriner hekimlerin müdahalesi sonucu zehirlenen köpekler kurtarıldı.

Sinem Korkmaz

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi’nde bulunan sokak hayvanlarının zehirlendiği iddia edildi.  ‘Sakin Kent’ ünvanlı Akkaya Mahallesi’nin Obruk Mevkii’nde ikamet eden İdil Tabanca isimli hayvansever, Haydut ve Şebo isimli sokak köpeklerinin, mahalle sakinleri tarafından zehirlendiğini iddia etti.

Ağızlarından köpük çıktığını fark eden İdil Tabanca, köpeklerini Gökova Hayvan Hastanesi’ne götürdü. Veteriner hekimlerin müdahalesi sonucu zehirlenen köpekler kurtarıldı.

Daha önce de Oscar isimli bir köpeğinin zehirlenerek kaybettiğini söyleyen Tabanca, “Mahallemizde sahiplendiğimiz köpeklere Lanet 90 denilen ilacı vererek zehirliyorlar. Bu ilacın yasaklanması gerekli. Böyle bir korkuyla yaşamak istemiyorum” dedi.

“TAŞINMAYI BİLE DÜŞÜNÜR OLDUM”

Oturduğu mahalle sakinlerinden şüphelendiğini söyleyen hayvansever İdil Tabanca, “Mahallemizde birçok sokak köpeği var. Biz, birkaç mahalle sakinleri olarak bunları sahiplendik. Besliyoruz, bakıyoruz.  Buradaki köpeklerin çoğu sokak köpekleri. Bizim sahiplendiğimiz köpeklerin çoğu da sokak hayvanı olduğu için evde tutmak zor oluyor. Son zamanlarda, yaklaşık 3 ay önce birisi tarafından köpekler zehirlenmeye başladı. Bizim mahallede hayvanlara kastı olan birisi yapıyor bunu. Oturduğum mahallede şüphelendiğim birisi var. Komşularım da bundan şikâyetçi. Bu durumu gerekli yerlere bildirdik. Yetkililerimiz de bu konu hakkında çok hassas. Bizim sokağa kamera yerleştirdik bunu yapan kişiyi tespit etmek istiyoruz. Sokaklara ‘köpek zehirlenmesini gören varsa bizimle iletişime geçsin’ yazılı kâğıtlar astık. İletişim numaralarımız üzerinde yazıyor. Çok üzdü bu durum bizi. Taşınmayı bile düşünür oldum. Köpekleri nasıl koruyacağımı şaşırdım. Böyle bir korkuyla yaşamak istemiyorum. Bu ilaç öyle bir şey ki, kaç tane insanın ölümüne sebep olmuş. Kurtulmaları bir mucize.  Hayata dönmelerine çok şaşırdım çok mutlu oldum” dedi.

“BU İLAÇ TÜRKİYE’DE YASAKLANMALI”

Daha öncede Oscar isimli köpeğini yine zehirlenerek kaybettiğinin üzüntüsünü yaşadığını dile getiren Tabanca, “Geçenlerde yine zehirlenen Oscar isimli bir köpeğimizi veterinere yetiştirmek üzere giderken yolda vefat etti. Ertesi gün aynı şey komşunun köpeğine oldu. İkisine de otopsi yaptırdık. İkisinden de Lanet 90 isimli zehir çıktı. Lanet 90 isimli gübre olarak bilinen bir ilaç var. Köpeklere bu ilacı vererek zehirliyorlar. Bu ilacın yasaklanması gerekli. Bu ilaç Avrupa’da yasak. Sadece Türkiye’de kullanılmasına izin veriliyor. Artık buna bir çözüm bulunmalı” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 906 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.