Zehirli Koltuklar

Zehirli Koltuklar
Fani dünya, bugün var yarın yok… Hemen hemen, çoğumuzun kullandığı bir cümle değil mi? Evden çıkıp, iş yerimizden ya da çarşıda bir işimizi halledip...

Fani dünya, bugün var yarın yok… Hemen hemen, çoğumuzun kullandığı bir cümle değil mi? Evden çıkıp, iş yerimizden ya da çarşıda bir işimizi halledip geri eve dönebileceğimizin garantisi var mı? Yok tabi.

Dünyada yaşamını tamamlayıp ebedi hayata giden birisi bu dünyadan ayrılırken emin olun yanında götürebileceği ne serveti, ne makamı var. Sadece bu dünyadan götürdüğü, yalan dünyada yaptığı iyiliklerdir, hayırdır. Vatandaşın içinde olmaktan korkmayın arkadaşlar. Hele hele bir makama sahip olanlar, bulunduğunuz makamın, oturduğunuz koltuğun hakkını verin. Koltuklar size değil sizler koltuklara değer katın. Dünya fani, ölüm ani… Koltukların esiri olmayın. Koltukların gücü, yetkisi, o koltukta oturanları zehirliyor mu? Çevremizde gördüğümüz evet zehirliyor. Altında bir koltuk olan burnunun ucunu göremeyecek kadar kör olabiliyor. Sanki koltuk dedesinden miras kalmış. Tapusu kendisine verilmiş gibi hareket ediyorlar. “Koltuk sevdası” bir hastalıktır. İnsanın tırnak uçlarından başlayıp tüm organlarını saran beynini çalışamaz duruma getiren, dermanı olmayan bir hastalık. İyi ki bulaşıcı değil, diye dua ediyoruz.  Her daim hatırımda olan bir söz var; vebal, hak etmeyenlere makam mevki vermektedir.

Sevgiyle kalın.

Bu haber toplam 822 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.