Zeybekoğlu Yeniden Başkan Seçildi

Zeybekoğlu Yeniden Başkan Seçildi
Muğla’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 37. Olağan İl Kongresi düzenlendi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrede tek...

Muğla’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 37. Olağan İl Kongresi düzenlendi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrede tek aday olan mevcut başkan Âdem Zeybekoğlu, tekrardan İl Başkanı olarak seçildi.

Sinem KARAKAYA

CHP Muğla İl Başkanlığı'nın olağan kongresinde tek liste ile gidilen seçimde mevcut İl Başkanı Âdem Zeybekoğlu, 395 delegeden 382 geçerli oy alarak güven tazeledi.

Kongreye CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek,  Muğla Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Baro Başkanı Cumhur Uzun, İyi Parti İl Başkanı İncilay Gezgin, Demokrat Parti İl Başkanı İsmet Köse, İlçe Belediye Başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar ve partililer katıldı.

Zeybekoğlu Yeniden Başkan Seçildi

“OLUMSUZ TABLONUN YOK EDİLMESİNİN YOLU CHP’NİN İKTİDARINDAN GEÇİYOR”

Türkiye’nin iyi yönetilmediğini, her gün olumsuzluklarla karşılaşıldığını ve bu durumun CHP’nin iktidara gelmesiyle son bulacağına inandığını belirten İl Başkanı Adem Zeybekoğlu; “Ülke olarak maalesef sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Türkiye’de bu iktidar yüzünden hangi noktaya geldik. Gündem sürekli olarak değişmekte ve her gün yeni olumsuzluklara uyanmaktayız. Özellikle işsizlik zirve yapmış durumda. Enflasyon resmi rakamlara göre yüzde on ikinin üzerinde. Eğitim, laik eğitim anlayışından uzaklaşmış durumda. Adalet, hukuk ve sosyal devlet anlayışı yok edildi. Dış politika dibe vurmuş, Atatürk’ün ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ politikasından uzaklaşılmıştır. Türkiye’deki kurumlar yok edilmiş, cumhuriyetin kazanımları fabrikaları, limanları değiştirilmiş yok pahasına eşe dosta peşkeş çekilmiştir. Kısaca ülkemiz iyi yönetilmemektedir. Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi’ne büyük görev düşmektedir. Olumsuz tablonun yok edilmesinin yolu Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarından geçmektedir. Ben Âdem Zeybekoğlu olarak hep örgütlü mücadeleden yana oldum. Bireysel davranış ve beklenti içinde hiç olmadım. Her ne kadar yerel seçimlerde Muğla’da oy kaybedildiği düşünülse de seçimden hemen sonra yapılan araştırmada oyumuzun arttığı görülmektedir. Nitekim bazı noktalarda bizimde ders çıkarmamız gereken yerler olmuştur. Önemli olan kazanılan tecrübelerle olaylardan ders çıkarıp yola devam etmektir.  Kongremizin başarılı bir şekilde geçeceğine inanıyorum. Muğla’mıza ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

BASKICI VE DİKTATÖR ANLAYIŞI YERLE BİR EDECEĞİZ

Kongrede divan başkanlığını yöneten ve konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek; “37. Olağan kongresini yaptığımız Cumhuriyet Halk Partimizin Türkiye’nin nadide illerinden Muğla’da gerçekleştiriyoruz. 31 Mart’ta yapılan yerel ve genel seçimler, arkasında İstanbul’da yapılan 23 Haziran seçimleri 17 yıldır girdiği tüm seçimlerde birini olmayı başarmıştır. Şimdi önümüzde bir iddia var, Türkiye’nin yüzyıllık meclis geleneğine, 97 yıllık parlamenter döneme cumhuriyete hiçbir biçime uymayan bu anayasa değişikliğine ve ülkeye giydirilmiş olan tek adam rejimine, diktatöryel anlayışa, demokrasinin oligarşik gücünün siyaset ve basın üzerinde sendikalar üzerinde, toplumsal yaşamda cinsiyet üzerinde, dindaşlar üzerinde baskılar oluşturduğu bu baskıyı yıkmak için önümüzde 3 yıldan az bir zaman var. İlk yapılacak olan seçimlerde tıpkı İstanbul’da yapılan seçimler gibi bütün Türkiye’de 81 ilde, 82 milyon yurttaşımızın desteğiyle bu baskıcı, diktatör, faşist anlayışı yerle bir edeceğiz. Bizim açımızdan öylesine önemli bir süreç ki, Cumhuriyette, günümüze kadar olan savaşlarda, depremde, afetlerde ve halkın yararına çalışmış sağlık hizmeti veren Kızılay’ı bile yolsuzluklarının aracı kurum haline dönüştürdüler. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in demokrasi, eşitlik ve özgürlükler, genç ve kadınların siyasete atılması gibi pek çok alandaki dayatmalar karşısında sevindirici gelişmelerde vardır.  Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun İyi Parti ve Saadet Partisi ile kurduğu millet ittifakını sürdürmek daha da güçlendirmek için bütün alanlarda iş birliği yapmak ve demokrasiyi daha da kalıcı kılmak için önümüzdeki seçimlere kadar bunu diğer partilere de yayarak büyük Türkiye ittifakına dönüştürmek ilk yapılacak olan seçimlerde kaçak sarayda olan zatı oradan indirip Mustafa Kemal Atatürk’ün oturduğu Çankaya köşküne demokratı mutlaka oturtacağız. Genel kurulumuzun hayırlı sonuçlar getireceğini ve buradan çıkan sonucun önümüzdeki süreçte genel merkez ve parti politikalarımızın oluşmasına yürekten inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından tek aday ile gidilen seçimde 600 delegeden 395 delege oy kullandı. 382 geçerli oy ile Adem Zeybekoğlu yeniden il başkanı seçilirken il yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: “Önder Oktay, Semahat Berber, Musa Eraslan, Müge Yenisu Girenis, Yusuf Güven, Uzay Kocabaş, Halil Kocabaşoğlu, Ramazan Öntaş, Pelin Özbozdağ, Gizem Sayar Özcan, Mümtaz Özçelik, Kemal Özler, Ramazan Pehlivan, Neriman Seçer, Ahmet Çağdaş Sezer, Yağmur Türkel, Gül Yaşar Ünver, Mehmet Engin Yıldızhan, Nihal Yılmaz.”

CHP 37 Olağan Kurultay Delegeleri ise şu isimlerden oluştu: “Ahmet Aras, Mehmet Demir, Nevin Seda Dingil, Efsun Türkmen Erol, Müge Yenisu Girenis, İlgin Göktepe, Osman Gürün, Alim Karaca, Halil Karahan, Fatma Kötek, Gizem Sayar Özcan, Muhammet Tokat, Gürsel Uçar, Adem Zeybekoğlu.”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ün kurultay delegeliği önerisini “Genç arkadaşlardan birisi girsin” diyerek yerini genç bir isme bıraktığı öğrenildi.

Bu haber toplam 639 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.