Zeynep Helin Aslaner İçin Adalet Çağrısı

Zeynep Helin Aslaner İçin Adalet Çağrısı
SİNEM KORKMAZ- 8 Kasım 2019 tarihinde Ortaca’dan Dalyan yönüne giden M.H.E isimli şahsın hakimiyetinde olan kamyonet, elektrikli bisikletiyle yolun karşısına...

SİNEM KORKMAZ- 8 Kasım 2019 tarihinde Ortaca’dan Dalyan yönüne giden M.H.E isimli şahsın hakimiyetinde olan kamyonet, elektrikli bisikletiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 19 yaşında ki  Zeynep Helin Aslaner’e çarpmıştı. Olay sonrası ağır yaralanan Zeynep Helin 3gün yoğun bakımda kaldıktan sonra kurtarılamamış, hayatını kaybetmişti. Ölümü sonrası ailesinin onayı ile organları bağışlanan Helin, nakil bekleyen 5 hastaya umut olmuştu. Kaza sonrası tutuklanan kamyonet sürücüsü M.H.E., jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. Verilen karar tüm Türkiye’yi isyan ettirdi.

Twitter da açılan #zeynepiçinadaletistiyoruz başlığı altına tepki yağıyor. Araç sürücüsünün serbest kalmasına isyan eden vatandaşlar seslerini sosyal medyadan duyurmaya çalıştı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencilerinin açtığı twitter hesabından öğrenciler çağrıda bulundu. Paylaşımda “Mskü öğrencisi Helin Zeynep Aslaner için adalet istiyoruz !! Herkes elinden geldiğince tweet atsın sesimizi duyuralım.” İfadeleri kullanıldı.

Twitter’da #zeynepiçinadaletistiyoruz başlığı altında atılan bazı tweetler şu şekilde;

“Adalet ne zaman yerini bulacak”

“Gencecik insani çarpıp kaçmak sonradan teslim olmak ve hiç bir ceza almadan elini kolunu sallaya sallaya çıkmak Benim güzel ülkemde adalet daha iyi olabilirdi”

“trafik kazası değil cinayet Zeynep'i öldüren belli serbest bırakan devlet”

“Bilmem kaçıncı kez sözün bittiği yerdeyiz, kendi başlarına gelse dünyayı inletecek insanlar var ama biz toplum olarak bu derece kan donduran olaylara engel olamadık,  affetmeyin.”

Bu haber toplam 1221 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.