Zeynep Şenpınar'ın katili hakim karşısına çıktı

Zeynep Şenpınar'ın katili hakim karşısına çıktı
Muğla’da geçen yıl Ramazan Bayramı’nın birinci günü eski kız arkadaşı Zeynep Şenpınar’ı (24) dövdükten sonra göğsünden bıçaklayarak öldürdüğü...

Muğla’da geçen yıl Ramazan Bayramı’nın birinci günü eski kız arkadaşı Zeynep Şenpınar’ı (24) dövdükten sonra göğsünden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan boksör Selim Ahmet Kemaloğlu’nun yargılandığı dava dün Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.  Dava 28 Ocak 2021 tarihine ertelendi.

Sinem Korkmaz

24 Mayıs'ta boksör erkek arkadaşı Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından bayramın ilk günü öldürülen Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Muğla Bilgiler Öğretmenliği Bölümü'nden geçen yıl mezun olan Zeynep Şenpınar'ın öldürülmesi olayının davası Muğla Adliyesi'nde görüldü. Davayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP PM Üyesi ve Kadın kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka da takip etti.

‘Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen boksör Kemaloğlu'nun yargılandığı dava 28 Ocak 2021 tarihine ertelendi.

"HİÇBİR ŞEY HATIRLAMIYORUM"

8 Ekim Perşembe günü (dün) saat 14:00'de Muğla Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen cinayet davasına SEBGİS kanalı ile bağlanan cinayet zanlısı Selim Ahmet Kemaloğlu verdiği savunmada şu ifadelere yer verdi: "Olay günü ile ilgili hiç bir şey hatırlamıyorum. En son elimdeki bıçağı hatırlıyorum. Uyandığımda yoğun bakımdaydım."

Zeynep Şenpınar'ın annesi Arzu Şenpınar'ın katil zanlısını daha önce hiç görmediğini ve kendisi ile daha önce hiç tanışmadığı beyanına karşılık sanık Selim Ahmet Kemaloğlu, daha önce kendisi ile görüştüklerini ve birçok kez kahvaltı ettiklerini ifade etti.

ANNENİN FERYADI YÜREK DAĞLADI

Görülen davada dinlenen tanıklar Selim Ahmet Kemaloğlu'nun akli dengesinin yaklaşık 3 yıldır yerinde olmadığını iddia ettiler. Tanıkların ifade verdiği sırada anne Arzu Şenpınar'ın, "Sizin kardeşiniz yok mu? Başka Zeynep'ler ölmesin. Yalancı şahitlik yapmayın" feryatları yürekleri dağladı.

"YALANCI ŞAHİTLİK YAPIYORLAR "

Davada yalancı şahitlik yapıldığını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "Duruşma 28 Ocak gününe ertelendi.  Sanığın avukatı sanığın akli dengesinin yerinde olmadığını dile getiriyor. Bunun için yeniden adli tıptan rapor almasını istedik ama sanık ifade verirken bülbül gibi şakıyor. Her şeyi söylüyor işine gelmeyenleri unutuyor. Tanıklar ayarlanmış belli.  Sanığın arkadaşları daha önce emniyete verdiği ifadeyi burada değiştiriyorlar. Sanığın akli dengesinin yitik olduğunu söylüyorlar. Yalancı şahitlik yapıyorlar. Bununla ilgili avukatlar gerekeni yapacaktır fakat bizde yapacağız. Yalancı şahitlikten dava açılması gerekiyor. Davanın takipçiyiz. 28 Ocak'taki davaya yine katılacağız" dedi.

Bu haber toplam 1052 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.