Zeytin Köy’de Yanan Evler ve Sahalar İncelendi

Zeytin Köy’de Yanan Evler ve Sahalar İncelendi
SİNEM KARAKAYA- Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Ormancılar Derneği işbirliği ile Muğla Menteşe’de...

SİNEM KARAKAYA- Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Ormancılar Derneği işbirliği ile Muğla Menteşe’de gerçekleşen orman çalıştayının ikinci gününde katılımcılarla birlikte yangın bölgeleri gezilerek incelemeler yapıldı. Zeytinköy Mahallesi’nde yangın bölgesi ziyaret edilerek, incelemelerde bulunuldu.

Zeytin Köy’de Yanan Evler ve Sahalar İncelendi

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Orman Çalıştayının ardından 2 yıl önce yanan Zeytinköy Mahallesi’nde Türkiye Ormancılar Derneği 2. Başkanı Ahmet Hüsrev Özkara ve dernek üyeleri, Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı İsmail Dural ve Büyükşehir İtfaiye ekipleriyle birlikte yanan sahalar ve evler gezilerek incelemelerde bulunuldu.

Muğla’nın Menteşe İlçesi Zeytinköy Mahallesi’nde 2 yıl önce orman yangını çıkmış kısa sürede evlere de sıçramıştı. Yaklaşık 50 ev, 250 hektar ormanlık alanın ve ormanda yaşayan hayvanları dahi zarar gördüğü yangın uzun sürede kontrol altına alınamamıştı. Daha sonra yangında evleri yanan köylülere barınmaları için konteynerler ulaştırılmış yardım sağlanmıştı.

Zeytinköy Mahalle muhtarı ve köylülerle birlikte bilgi alışverişi yapılmasının ardından değerlendirme toplantısı yapıldı. Orman Bölge Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum örgütleriyle birlikte ortak çalışma yapılması gerektiği konuşulan toplantıda yangınların neden çıktığı ve nasıl mücadele edilmesi gerektiği de konuşuldu. Değerlendirme toplantısının ardından köylülere eğitim çalışması verileceği bildirildi.

Bu haber toplam 456 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.