Zeytin Park açılıyor 

Zeytin Park açılıyor 
Türkiye’nin ilk ve Tek Zeytin temalı (Zeytin Park) açılışa hazırlanıyor. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından yaklaşık 3 dönüm...

Türkiye’nin ilk ve Tek Zeytin temalı (Zeytin Park) açılışa hazırlanıyor. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından yaklaşık 3 dönüm üzerine kurulan “Zeytin Park” Tarihi zeytin ağaçlarının gölgesinde açılışa hazırlanıyor.

Ege Bölgesinde üretilen ürünlerin sergileneceği Zeytin Park’ta tarihi zeytin ağaçları tüm heybeti ile gelenleri karşılıyor. Ortalama yaşları 400 ile 750 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi zeytin ağaçları, “Zeytin Temalı Park"ta açılış öncesi yerini aldı.  Yaklaşık 700 bin liraya maal olan parkta vatandaşların güzel vakit geçirmesi bekleniyor.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı tarafından yaklaşık 1 yıl önce Yatağan ilçesinde önemli bir çalışmanın temelleri atıldı. Bölgede ve Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan ‘Zeytin Park” çalışmalarında sona gelindi. Yaklaşık 3 dönümlük arazi üzerine kurulan Zeytin Park'ta en önemli eser olarak ise tarihi zeytin ağaçlarının parka özel olarak getirilip dikilmesi oldu. Yaşları 400 ile 750 yıl üzerinde olan zeytin ağaçlarından ismini alan park, bölgede bulunan çiftçiler tarafından üretilen ürünlerin sergileneceği ve tüm Türkiye’ye kargo ile yollanacağı bir alan olacak.

“Zeytin Park” ile ilgili Bilgi veren Muğla Ticaret ve Sanayi odası Meclis Başkanı Hüseyin Kurözcan, “Görmüş olduğunuz arazi 3 dönüme yakın bir arazi, Yatağan Belediyesi'nin imarında var olan bir araziydi, Yatağan Belediyesi ile yaptığımız ortak çalışma sonucunda yap işlet devret modeliyle 20 yıllığına biz burayı belediyeden kiraladık. Bulunduğumuz park tematik bir parktır, parkta bulunan zeytin ağaçları Yatağan'daki “Stratonikya” bölgesindeki tarihi bölgeden getirilmiştir. Parkta bulunan zeytin ağaçlarımızın en küçüğü 400 yıllık, en yaşlısı 700 yıllık ağaçlardan oluşuyor. Bu parkı oluştururken, Muğla yöresine ait bir bina inşaa ettik burada, binamızda tamamıyla Muğla dokusu hakimdir. Binanın içerisinde de Muğla Ticaret ve Sanayi odası tarafından coğrafi işareti alan ürünlerimiz sergilenecek” Dedi.

Kuruözcan, “Muğla’mızın bütün ilçelerinin ürünleri bu binamızda sergilenecek, içeride görülen ürünler, işbirliği içerisinde olduğumuz odalarımızın coğrafi ürünlerinin sergilendiği bir alan olacak. Bu binada, zeytinyağımız, Datça bademimiz, yine yöresel ürünlerimiz eriştelerimiz, Muğla saraylısı, Muğla köftesi, Kavaklıdere cevizi, çam balımız, Bodrum mandalinamız, gibi ürünlerimiz yer alacak. Buna ek olarak ise sadece Muğla Ticaret ve Sanayi Odamızın yanı sıra diğer, Milas, Fetiye, Bodrum, Marmaris ticaret ve sanayi odalarımızın da üyelerinin ürünleri yer alacak. Bizim hedefimiz bütün Muğla’yı bir araya getiren, buradan gelip geçen ziyaretçilerin tedarik edeceği bir alan olacak.

Oda olarak, Muğla’nın yerelde ve ulusalda ürünlerinin Türkiye ve yurtdışında da vatandaşların ulaşılması için “Al ver” adlı internet sitesinin de faaliyete geçecek."

Kuruözcan, “Kurmuş olduğumuz bu site üzerinden yöresel ürünlerimizin satışını çok rahat bir şekilde gerçekleştireceğiz. Ayrıca bizden talep eden vatandaşlarımız buradan gelip taleplerini karşılayabilecek” dedi.  Zeytin Parkın’ın ilerleyen günlerde eksiklerinin tamamlanmasının ardından açılması planlanıyor.

Bu haber toplam 1026 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.