ZEYTİNLİĞİ SATIŞA ÇIKARILAN KÖYLÜLER İSYANDA

ZEYTİNLİĞİ SATIŞA ÇIKARILAN KÖYLÜLER İSYANDA
***Muğla’nın Köyceğiz İlçesi Toparlar Mahallesinde köylülerin yıllardır tarım ve zeytinlik olarak kullandığı arazilerin TOKİ tarafından boş arazi olarak gösterilip, düzenlenen ihaleler ile satıldığı iddia edildi.***CHP...

***Muğla’nın Köyceğiz İlçesi Toparlar Mahallesinde köylülerin yıllardır tarım ve zeytinlik olarak kullandığı arazilerin TOKİ tarafından boş arazi olarak gösterilip, düzenlenen ihaleler ile satıldığı iddia edildi.

***CHP Köyceğiz İlçe Başkanı Hüseyin Erol, "Arazilerin parsel parsel satılmasına engel olmak için her türlü yasal yolu kullanacağız" dedi.

Sinem Korkmaz

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi Toparlar Mahallesinde yaşayan köylülerin yıllardır ecrimisil ödeyip tarım ve zeytinlik olarak kullandığı arazilerin TOKİ tarafından boş arazi olarak gösterilip, ihale ile satıldığı iddia edildi. Köylüler, zeytinliklerinin büyük şirketlere ranta dönüştürüldüğünü, iktidarın vatandaşı değil rantı düşündüğünü söyleyerek duruma isyan etti.

"YARDIM ÇAĞRISINA SESSİZ KALMIYORUZ"

Konu ile ilgili her türlü yasal yolu kullanacaklarını ifade eden CHP Köyceğiz İlçe Başkanı Hüseyin Erol, “Köyceğiz Toparlar mahallesinde vatandaşlarımızın kullanımında olan ancak mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olduğu için ucuz konut üretileceği gerekçesi ile TOKİ ye devri yapılan 1 milyon 106 bin metrekare alan parsel parsel satılıyor. Yörede yaşayan vatandaşımız, kardeşlerimiz mağdur. Yıllarca emek vererek alın teri dökerek birer cennete çevirdikleri zeytin bahçeleri, narenciye bahçeleri inşaat yapılmak için satılıyor. Oysa ki her biri birer cennet köşesi olan narenciye ve zeytin bahçeleri ve tarım arazileri sayesinde yöre halkı ailelerini geçindiriyor. Yöre halkının kullanıcısı olduğu bu araziler hem Köyceğiz’imizin doğal güzelliği ve hem de yöredeki ailelerin geçim kaynağı. İşte bu yüzden halkımızın yardım çağrısına yine sessiz kalmıyoruz. Ve diyoruz ki kardeşim yalnız değilsin! Kadimden bu yana kullandığınız arazilerin parsel parsel satılmasına engel olmak için her türlü yasal yolu kullanacağız ve mücadelenize haklarınızı birlikte savunmak için ortak olacağız. Adalet elbet bir gün tecelli edecek işte o güne kadar mücadelemiz birlikte ve omuz omuza sürecek."

Bu haber toplam 420 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.