Zirve Dağcılık bayramı zirvede kutladı

Zirve Dağcılık bayramı zirvede kutladı
Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Muğla Şubesi, Kurban Bayramı’nın 4. günü 3 bin 70 metre yüksekliğindeki Kızlarsivrisi’ne tırmandı. 11...

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Muğla Şubesi, Kurban Bayramı’nın 4. günü 3 bin 70 metre yüksekliğindeki Kızlarsivrisi’ne tırmandı. 11 sporcu ile 2 bin 400 metre rakımda bulunan Kırkpınar Yaylasında kamp yapan Zirve Dağcılık, zirve tırmanışlarına devam ediyor.

Haber Merkezi

Muğla’da dağcılık faaliyetleri ve doğa yürüyüşü etkinlikleri düzenleyen Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Muğla Şubesi, 11 sporcusu ile birlikte 3-4 Ağustos tarihlerinde Beydağları’nda 2 bin 400 metre rakımda bulunan Kırkpınar Yaylasında kamp yaparak, 3 bin 86 metre yüksekliğindeki Batı Torosların en yüksek noktası olan Kızlarsivrisi zirvesine yürüyüş yaptı.

Tırmandıkları zirvede yörüklerin yaşadığını ve ilgilerinden memnun kaldıklarını belirten Zirve Dağcılık Muğla Şube Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve etkinlik sorumlusu Erdem Yeter, zirve yürüyüşüyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Havanın sıcak olduğu yaz aylarında genellikle yaptığımız zirve yürüyüşlerinde geçen hafta sonu 3 bin 86 metre yüksekliğindeki Kızlarsivrisi zirvesine Hüseyin Koca rehberliğinde yürüdük. 11 sporcumuz da zirveye ulaştı ve sporcularımızın dördü ilk kez 3 bin metreden daha yükseğe çıkmış oldu. Kamp kurduğumuz Kırkpınar Yaylası ise 2 bin 400 metre yükseklikte. Burada 10’dan fazla, Ulu Önderimiz Atatürk’ün, ‘Tek bir Yörük çadırı varsa hiçbir güç ve kuvvet bizi yenemez’ dediği ve toplumumuzun temeli olan Yörüklerimiz yaşamakta. Şartları zor ancak ne zaman bu tür zirve yürüyüşlerine gitsek hepsi de bizimle ilgilenip hal hatır sorup ihtiyacımız olup olmadığını soruyorlar, bu da bizi mutlu ediyor. Önümüzdeki günlerde de zirve yürüyüşlerimiz devam edecek. İlginiz için gazetenize teşekkür ediyorum.”

Bu haber toplam 813 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.