Zirve Dağcılık bu kez kanyona yürüdü

Zirve Dağcılık bu kez kanyona yürüdü
Muğla’da çeşitli etkinlikler düzenleyerek faaliyet gösteren Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Muğla Şubesi, yaz boyu devam eden zirve yürüyüşlerinden...

Muğla’da çeşitli etkinlikler düzenleyerek faaliyet gösteren Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Muğla Şubesi, yaz boyu devam eden zirve yürüyüşlerinden sonra bu kez kanyonda yürüdü. Seydikemer’in Ören Mahallesi’ne bağlı Karanlıkiçi Kanyonuna yürüyen 16 sporcu, serin suda eğlenerek spor yaptı.

Haber Merkezi

Muğla’da zirve tırmanışlarıyla ve çeşitli etkinlikleriyle adını duyuran Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Muğla Şubesi, bu kez zirve dağ yerine kanyonda yürüdü. 16 sporcu, Seydikemer İlçesinin Ören Mahallesi’ne bağlı Eşen 1 ve Eşen 2 hidroelektrik santralleri bulunan Eşen Çayının yatağı boyunca devam eden Karanlıkiçi Kanyonuna yürüdü.

Gidiş-dönüş yaklaşık 5 km olan 1. etap ile yine gidiş-dönüş yaklaşık 9 km olan 2. etap rotası olan etkinlikte sporcuların bir kısmı suyun içinden giderken, bir kısmı ise patika yoldan gitme imkânı bulabildi. Etkinlikle ilgili Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Muğla Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kurtuluş Oğan, “Kanyon yürüyüşleri özellikle yaz aylarında hem suyun azalması hem de sıcak havada serin olması nedeniyle doğa yürüyüşü için uygun bir hal alıyor” dedi.

Karanlıkiçi kanyon yürüyüşünün sıcak yaz günlerinde serin bir etkinlik olduğunu ifade eden Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Muğla Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kurtuluş Oğan, “Kanyon yürüyüşleri özellikle yaz aylarında hem suyun azalması hem de sıcak havada serin olması nedeniyle doğa yürüyüşü için uygun bir hal alıyor. Önceki 3 yıl 1. Etabını yürüdüğümüz Karanlıkiçi Kanyonunun bu sene Fethiye Şubesinin rehberliğinde ve Söke Şubesinden 4 sporcumuzun da katılımı ile 2. Etabını yürüdük. Katılımcılar arasında lise öğrenimi gören sporcularımız da vardı. Özellikle bu yaştaki sporcularımızın doğaya çıkması için gayret sarf ediyoruz. Zaman zaman patikadan, zaman zaman su içerisinden devam edilen yürüyüşte çok sayıda küçük gölet ve şelale yer aldığı için yüzme imkânı da bulduk. Sıcak yaz günlerinde serin bir etkinlik oldu. Yürüyüşte bize rehberlik eden Fethiye Şubemize, katılım sağlayan Söke Şubemize ve ilginiz için gazetenize teşekkür ederim” dedi.

Bu haber toplam 876 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.