Zirve Dağcılık Muğla Şubesi Değirmendere Kanyonuna Yürüdü

Zirve Dağcılık Muğla Şubesi Değirmendere Kanyonuna Yürüdü
Türkiye’de birçok sporcunun yetişmesine katkı sağlayan ve birçok ilde şubesi bulunan Zirve Dağcılık, Muğla Şubesiyle de oldukça aktif. Zirve Dağcılık...

Türkiye’de birçok sporcunun yetişmesine katkı sağlayan ve birçok ilde şubesi bulunan Zirve Dağcılık, Muğla Şubesiyle de oldukça aktif. Zirve Dağcılık Muğla Şubesi, farklı etkinlikler düzenleyerek hem spor yapıyor hem de Muğla’nın tanıtımına katkı sağlıyor. Yürüyüş etkinlikleri kapsamında Değirmendere Kanyonuna yürüyen Zirve Dağcılık Muğla Şubesi, Muğla’ya dağcılık alanında yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyor.

Sinem Karakaya

Türkiye’de şehrin içinden geçen tek kanyon olma özelliğine sahip Değirmendere Kanyonu’na Zirve Dağcılık Muğla Şubesi yürüyüş yaptı. Hem Muğla'nın tanıtımını yapmak hem de Muğlalı olup da henüz kanyondan haberdar olmayanların öğrenmesini sağlamayı amaçlayan dağcılar, Kuşadası ve Bodrum Şubeleriyle birlikte 91 kişi yürüdü.

Zirve Dağcılık Muğla Şubesi Değirmendere Kanyonuna Yürüdü

Farklı etkinlikler düzenleyerek hem spor yapıp hem de Muğla’nın tanıtımına katkı sağladıklarını söyleyen Zirve Dağcılık Muğla Şubesi Temsilcisi Feridun Darcan; “Birçok sporcunun yetişmesine katkı sağlayan kulüp, dağcılık alanında Türkiye’nin en önemli kulüplerinden bir tanesi. Zirve Dağcılık birçok ilde şubesi bulunan 2000 yılında Orhan Kozan liderliğinde İzmir’de kurulan bir kulüp. Türkiye’de birçok ilde şubesi bulunan kulübün ilimizde bulunan şubesi 2015 yılında açıldı. 2015 yılında kuruluşunu tamamlayan Muğla şubesi Muğla’ya dağcılık alanında yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyor. Kısa sürede büyüyen kulübümüz birçok kişiyi doğaya çıkarmayı başarmış ve bu kişilerin dağcılık sporu ile tanışmalarını sağlamıştır. Her geçen yıl daha fazla kişinin dağcılık sporunu tanımalarını amaçlıyoruz. Bunu gerçekleştirmek için birçok faaliyet düzenliyoruz. Dağcılık, kampçılık, kaya tırmanışı, eğitimler ve sosyal faaliyetler olmak üzere birçok etkinliklerimiz oluyor. Etkinliklerimiz, doğa yürüyüşü olarak her yıl Ekim ayının başında başlayıp Mayıs ayının sonunda bitiyor. Bu etkinlikleri her hafta yapıyoruz, yine yıl içinde 2-3 kez kamplı etkinlik ve yaz aylarında yüksek dağ kamplı etkinlik ve tırmanış, yaz aylarında rafting, su sporları ve kanyon yürüyüşleri yapıyoruz. Bu hafta Değirmendere Kanyonu’na yürüdük. Buradaki amacımız hem Muğla'nın tanıtımını yapmak hem de Muğlalı olup da henüz bu kanyondan bilgisi olmayanların öğrenmesini sağlamak. Muğla Şubemiz başta olmak üzere Kuşadası ve Bodrum Şubelerimizle birlikte 91 kişi yürüdük. Yürüyüşü, doğayı seven herkesi aramızda görmekten mutluluk duyarız” dedi.

Bu haber toplam 1098 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.