ZİRVE DAĞCILIK, YÜRÜYÜŞ SEZONUNA YANAN BÖLGEDE BAŞLADI

ZİRVE DAĞCILIK, YÜRÜYÜŞ SEZONUNA YANAN BÖLGEDE BAŞLADI
Muğla’da faaliyet gösteren Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Muğla Şubesi, yürüyüş sezonuna “merhaba” dedi. 40 sporcu, farkındalık ve toplumsal duyarlılık için ilk yürüyüşüne yangından etkilenen Karia yolunun...

Muğla’da faaliyet gösteren Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Muğla Şubesi, yürüyüş sezonuna “merhaba” dedi. 40 sporcu, farkındalık ve toplumsal duyarlılık için ilk yürüyüşüne yangından etkilenen Karia yolunun Gökbel - Mazı parkurunda başladı.

Ekim ayı ile birlikte doğa yürüyüş sezonuna başlayan Zirve Dağcılık Muğla Şubesi, 40 sporcu ile 17 Ekim’de yangından etkilenen Karia yolunun Gökbel-Mazı parkurunu yürüdü. Zirve Dağcılık Söke’nin misafir olarak katıldığı Karia yolunun bir parçası olan bu parkurun tamamen yanmış olduğu gözlendi.

HÜZNÜN HÂKİM OLDUĞU BU DOĞADA YÜRÜMEK BİZİ ÜZDÜ

Etkinlikle ilgili bilgi veren Zirve Dağcılık Muğla Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Feridun Darcan, “2021 yılı programımızda yer alan bu parkuru yangınlardan önce defalarca yürümüştük. Görsel ve doğa güzelliği olarak mükemmel bir parkurdu. Yeşil ve mavinin iç içe olduğu bakir koylardan geçen bu parkur maalesef yazın yaşanan yangınlardan sonra eski güzelliğini tamamen kaybetmişti. Yönetim kurulu ile yaptığımız toplantıda bu parkuru değiştirelim mi diye görüştük ancak yönetim kurulundaki tüm arkadaşlarım toplumsal duyarlılık için bu parkuru yürüme taraftarı oldu. Doğa da çıkan yangınların doğrudan veya dolaylı nedenlerinde biride biz insanlarız. Toplumsal duyarlılık oluşturma açısından bu parkuru yürüdük ve bizi maalesef o eski muhteşem doğa ve canlılar beklemiyordu. Artık ormanlarda karşılaştığımız kuş vb. canlılar bizi terk etmişti. Ölüm sessizliği ve hüznün hâkim olduğu bu doğada yürümek bizi üzdü ve derinden etkiledi. Ancak sevindirici olan şeylerde vardı doğa tekrar canlanmaya başlamış, makiler bazı bölgelerde yeniden yeşermeye başlamıştı” dedi.

TOPLUMSAL DUYARLILIĞI OLUŞTURMAK İÇİN ÇEŞİTLİ FAALİYETLER PLANLIYORUZ

Darcan, “Gördük ki insan olarak biz doğaya olumsuz müdahalede bulunmazsak doğa kendisini en kısa zamanda yenilecek. Bu alanların korunması gerekir. Hepimiz bunun takipçisi ve bekçisi olmalıyız. Bizden sonraki nesillere yeşil bir çevre bırakabilmek için her ferde bu görev düşüyor. İlerleyen süreçte Zirve Dağcılık Muğla olarak çevre konusunda toplumsal duyarlılığı oluşturmak için çeşitli faaliyetler planlamaktayız. Toplum olarak doğa bilincini oluşturduğumuzda birçok çevre sorunun kendiliğinden çözüleceğini inanıyoruz. Şunu bilmeliyiz ki biz doğanın sahibi değil sadece bir parçasıyız. Bizim bir felsefemiz var; doğada sadece ayak izimizi bırakıp, mutlu anlarımızı içeren resimlerimizi almak. Bu felsefe ile yürümek isteyen tüm doğaseverleri doğa yürüyüşlerimize bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 479 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.