10 Ocak çalışan gazeteciler günü

10 Ocak çalışan gazeteciler günü
10 Ocak Çalışan gazeteciler günü dolayısıyla Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ve Ak Parti Muğla...

10 Ocak Çalışan gazeteciler günü dolayısıyla Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ve Ak Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden birer kutlama mesajı yayımladı.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş 212 sayılı yasanın kabul edilişinin 52. Yılında bu yasayı giderek geçersiz kılanları eleştirdi. Türk Basın çalışanlarına ilk kez sendikal ve sosyal hakları getirmiş olan 212 sayılı yasanın yeni baştan ele alınarak uygulanmasını isteyen Ünal Türkeş görüşlerini şu ifadelerle sürdürdü: “ 1961 yılının 10 Ocak günü kabul edilerek yürürlüğe girmiş olan basın çalışanları ile ilgili 212 sayılı yasa bugün üzülerek söylemek gerekirse işlemez haldedir. Yasanın basın çalışanlarına getirmiş olduğu çağdaş, sosyal hakların tümüne karşı gelen yaygın gazetelerin sahipleri, birbirini izleyen kısa evrelerle yasanın kadük hale gelmesinde önemli rol oynadılar. Basın çalışanlarının sendikal ve sosyal hakları bugün yalnız Cumhuriyet Gazetesinin işlevi içinde yer almakta. Bugünü basın emekçilerine bayram olarak hediye eden yasamanın ve yürütmenin sahiplerini minnetle anmaktayız. Bugünü bizden geri alan zihniyetin antidemokratik tutumunu ise kınamaktayız. Demokrasilerin 4. Gücü olarak tanımlanan basını, çalışanlarını, tekrar bayrama kavuşturacak yasama ve yürütme erkinin soruna el koymasını beklemekteyiz. Yaygın ve yerel basın sosyal ve sendikal haklara herkesten çok layık olan basın çalışanlarıyla doludur. Basın Çalışanlarının haklı isteklerini öne alıp kaybolan haklarını geri vermeye niyetli ve kararlı erkleri göreve çağırmanın bilincini unutmuş ve terk etmiş değiliz. Unutanları ve terk edenleri yeniden göreve davet etmekteyiz.”

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı.Toplumun bilgilendirilmesi için hayatlarını bile tehlikeye atan gazetecilerin hak ettikleri değeri görmediklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün,  “Demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan gazetecilik, küreselleşen dünyayla iletişimin sağlanması, katılımcı ve doğru bilgilendirilmiş bir kamuoyunun oluşturulmasında en önemli görevi üstelenen mesleklerden birisidir. Olayları, ilkeli yayıncılık anlayışının bir gereği olarak tarafsız bir şekilde halka aktarmak, basının başlıca görevi; doğru ve zamanında bilgi almak da vatandaşın en doğal hakkıdır.” açıklamasını yaptı.Başkan Gürün mesajına şu şekilde devam etti: “Gazetecileri görevlerini yaptıkları için suçlamak, onları doğruları yansıttıkları için cezalandırmak, demokrasiye aykırı bir tutumdur. Bu duygu ve düşüncelerle hayatlarını tehlikeye atarak, bin bir zorluklar içerisinde dünyada, ülkemizde,  yaşananlardan bizleri haberdar eden basın emekçilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum.”

Ak Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden “ Haberleşme, iletişim ve yayıncılık alanındaki teknolojik gelişmelere paralel olarak basın-yayın araçları da kendilerini yeniledi ve bu sebeple medya mensuplarımız da mesleklerini çok daha modern imkanlarla icra edebilmektedir. Günümüz Türkiye'sinde medyanın geçmiş dönemlere kıyasla daha özgür ve de çok sesli hale gelmesinde, hükümetimizin öncülük ettiği demokratikleşme ve şeffaflaşma politikaları da kilit rol oynamıştır. Hükümet olarak basın çalışanlarının özgür bir ortamda görev yapabilmelerine ve gerekli düzenlemeleri yapmaya her zaman öncelik verdik. Önümüzdeki süreçte de eksiklikleri giderme konusunda kararlıyız.Bu düşüncelerle, basın çalışanlarının haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girmesinin yıl dönümü olan ‘’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü’’ kutluyor, tüm medya mensuplarımıza başarılar diliyorum."

Bu haber toplam 482 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.