110 ton 300 kilo deri toplandı

110 ton 300 kilo deri toplandı
Türk Hava Kurumu Muğla Şubesi Başkanı Ünal Türkeş yaptığı açıklamasında Kurban bayramında kesilen kurbanlıklarının derilerinin toplam rakamı 110...

Türk Hava Kurumu Muğla Şubesi Başkanı Ünal Türkeş yaptığı açıklamasında Kurban bayramında kesilen kurbanlıklarının derilerinin toplam rakamı 110 ton 300 kilo olarak açıkladı.

Türk Hava Kurumu Muğla Şube Başkanı Ünal Türkeş, şube binasında yaptığı basın açıklamasında kurban bayramında toplanan kurban derileri hakkında bilgi verdi. 87 yıldır Türk Hava Kurumu olarak hizmet verdiklerini belirten Şube Başkanı Ünal Türkeş, Muğla’da bu yıl geçen yıla göre daha çok kurban derisi toplandığını söyledi.

İl merkezinde geçen yıllara göre vatandaşların keçi ve koyun kesimi yerine birleşerek tek sığır kestiklerini söyleyen Türkeş, “ İl genelinde geçen yıla göre keçi’de 2, koyun’da 1, sığır’da ise 10 ton’luk bir artış var. Kurban kesiminde bu yıl vatandaşlarımız birleşerek tek bir kurbanlık kesme geleneğine başvurmuşlardır. Geçen yıl Muğla merkezde 5 bin 205 kilo keçi derisi toplanırken, bu yıl 5 bin 376 kilo deri toplandı, Koyunda ise geçen yıl bin 261 kilo deri toplanırken bu yıl bin 395 kilo koyun derisi toplandı. Bu yıl en fazla artık sığır kesiminde gözlendi. Geçen yıl 7 bin 953 kilo sıgır derisi toplanırken bu yıl 10 bin 422 kilo deri toplandı. İl genelinde toplamda 110 bin 306 kilo deri toplandı. Toplanan deriler giyim ve aksesuarlarda kullanılmak üzere mütaahit firmalara satışı yapıldı. Toplanan gelirin tümü ise Ankara’da genel merkezde toplanmaktadır. Burada çok düzenli bir şekilde binlerce pilotun yetiştiği okullara gönderilmekte pilotların eğitimi için istihdam sağlanmaktadır” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 499 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.