1/25 bin İmar planı kabul oldu

1/25 bin İmar planı kabul oldu
İl Genel Meclisi tarafından düzenlenen olağan toplantıda gündeme alınan Muğla İli 1/25.000 ölçekli Çevre Planı yapılan değişikler ile oy birliği...

İl Genel Meclisi tarafından düzenlenen olağan toplantıda gündeme alınan Muğla İli 1/25.000 ölçekli Çevre Planı yapılan değişikler ile oy birliği ile kabul edilerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü’ne gönderildi.

Muğla İl Genel Meclisi Olağan Toplantısı Cemal Gürpınar başkanlığında toplandı. Toplantının başlangıcında bir konuşma yapan Muğla İl genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar, “Son dönemlerde zor günlerden geçiyoruz. Öncelikle hain terör örgütü tarafından yapılan saldır ile her gün şehitler vermeye devam ediyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Bunun yanında geçtiğimiz günlerde Suriye tarafından bir askeri uçağımız kasıtlı olarak düşürüldü. Bu olayı Muğla İl Genel Meclisi olarak kınıyoruz. Halen ulaşamadığımız pilotlarımıza bir an önce ulaşılmasını istiyoruz” dedi.

Konuşmaların ve gündem maddelerinin okunmasının ardından toplantıda yaklaşık 2 aydan bu yana çalışmaları devam eden 1/25 bin ölçekli Çevre Planında yapılan değişikler rapor haline getirilerek meclis üyelerine sunuldu. İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Ahmet Kılbey tarafından komisyon üyelerine okunan raporda değişikliğe gidilen maddeler ve nedenleri tek tek meclis üyelerine okundu.

Ahmet Kılbey tarafından okunan rapor oy birliği ile kabul edilerek, çevre planında yapılan değişiklerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü’ne gönderilmesine karar verildi.

Ahmet Kılbey tarafından meclise çevre planı raporunda tarım arazilerinde hayvancılık tesisi yapılmasına izin verilemez maddesinin kaldırılması istendi. Madde değişikliğinde şu ifadelere yer verildi:

“1/1000 bin ölçekli Aydın-Denizli-Muğla Çevre Düzeni planındaki eksiklerin giderilmesi hususundaki kurumumuzun sunmuş olduğu önergelerle ilgili mahkememizin lehimize sonuçlanmasından sonra gerekli plan değişikliklerin 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı ve 1/25 bin ölçekli İl Çevre Düzeni planında yapılması şartı ile ayrıca İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün önerisi olan Aydın-Denizli-Muğla Çevre Düzeni Planının 8,3,5 5403 sayılı toprak koruma ve arazi kullanımı kanununda dikili tarım arazisi, özel ürün arazisi ve fiilen sulanan veya sulama projesi kapsamında kalan tarım arazilerinde 3194 sayılı imar kanunun 27. maddesi kapsamında kalan hayvancılık amaçlı yapılar hariç, hayvancılık tesisi yapılamasına izin verilemez hükmünün kaldırılması gerekmektedir.”

Bu haber toplam 621 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.