130 mülteci yakalandı

130 mülteci yakalandı
Bodrum ilçesinde, Sahil Güvenlik ve polis ekipleri, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmeye çalışan 130 kişiyi yakaladı.Gümbet Mahallesi...

Bodrum ilçesinde, Sahil Güvenlik ve polis ekipleri, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmeye çalışan 130 kişiyi yakaladı.Gümbet Mahallesi Haremtan mevkisinde sabaha karşı çok sayıda kaçak olduğu ihbarını alan Bodrum Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bölgeyi çembere aldı.

Çok sayıda polisin katıldığı operasyonda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye uyruklu 80 kişi, denize açılmak üzere hazırlık yaparken yakalandı. Alınan istihbaratı değerlendiren ve bölgede araştırma yapan ekipler, Suriyelilerin yasa dışı geçişlerini sağladığı iddia edilen 8 kişiyi Bodrum'un Değirmenler mevkinde gözaltına aldı.Gözaltına alınan Türk vatandaşı 8 zanlı, Bodrum Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Aynı saatlerde Aspat açıklarında da botları batan 9 Myanmarlı, Sahil Güvenlik ekibi tarafından boğulmak üzereyken kurtarılarak Bodrum Milta Marinaya getirildi.Bu sırada rahatsızlanan göçmenlerden biri, ambulansa alınarak Bodrum Devlet Hastanesine götürüldü.

Gümbet Koyu açıklarında ise 5 metrelik bir sürat teknesini durduran Sahil Güvenlik ekipleri, 12 Suriyeli ve onları Kos Adasına götürmeye çalışan 2 Türk organizatörü yakaladı.Güvenlik güçlerinin gece boyunca farklı noktalarda sürdürdüğü diğer çalışmalarda da kaçak yollarla Yunanistan'a gitmeye çalışan 29 kişi gözaltına alındı.Düzenlenen operasyonlarla yakalanan 130 kişiden ifade işlemleri tamamlananlar, il dışına gönderildi. Minibüslere bindirilen kaçaklar, görüntü almaya çalışan gazetecilere tepki gösterdi.

Bodrum'da artan kaçak geçişler nedeniyle bölgede görev yapmak üzere Sahil Güvenlik Komutanlığınca "SG Kolluk Destek Timleri" kurulduğu öğrenildi. Geçici görevlendirme ile Bodrum'a gönderilen timler, Bodrum ve Turgutreis bölgelerindeki botlara destek oluyor.

Bu haber toplam 430 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.