14-20 MAYIS SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI

14-20 MAYIS SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI
Her yıl 14-20 Mayıs tarihlerinde kutlanan sosyal güvenlik haftası bu yılda çeşitli etkinlikler ile kutlanılacak. Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ayhan...

Her yıl 14-20 Mayıs tarihlerinde kutlanan sosyal güvenlik haftası bu yılda çeşitli etkinlikler ile kutlanılacak. Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ayhan Dorum Muğla il genelinde kutlanılacak olan Sosyal Güvenlik haftası ile ilgili bilgi verdi.

Her yıl bir dizi etkinlik ile kutlanan sosyal güvenlik haftası bu yılda çeşitli etkinlikler ile kutlanılmaya hazırlanıyor. 14 Mayıs sabahı Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ayhan Dorum tarafından Atatürk anıta çelenk koyulması ile başlayacak olan kutlamalar bir hafta boyunca ziyaretler, turnuvalar ve düzenlenen piknikler ile kutlanırken, mehteran takımı da kutlamalara katılarak yıl dönümü için pasta kesilecek. Ve etkinlik çerçevesi içerisinde SGK primlerini aksatmadan ödeyen on firmaya ise müdürlük tarafından Akyaka’da yemek verilecek.

Hafta kutlamaları hakkında SGK da basına düzenlenen kahvaltı ile bilgi veren Ayhan Dorum, kutlanacak olan hafta’ya Muğlalıları davet etti. Dorum, “ 14-20 Mayıs SGK haftası Bağ-kur ve SSK aynı çatı altında hizmet vermekte. Haftamızı kutlayacağımız 14-20 Mayıs tarihleri arasında tüm halkımızı etkinliklerimize davet ediyoruz. Pazartesi günü sabahı ilk işimiz anıta çelenk sunumu olacak. Daha sonra Vali bey’i ziyaret ederek etkinliklerimiz hakkında bilgi vereceğiz. Ziyaretin ardından Muğla’ya getirmeyi planladığımız mehteran takımı ile Cumhuriyet meydanından kumrumuza kadar yürüyerek burada yıl dönümü için pasta kesip halkımıza ikram edeceğiz. Kurum ve kuruluşlara gerçekleştireceğimiz ziyaretlerin ardından, ilköğretim okullarında sosyal güvenlik ve sigortalı olma konularında bilgi verilirken, alışveriş merkezinde ise kurulacak olan stant ile vatandaşlar bilgilendirileceğiz. İlçe SGK çalışanlarımız ile futbol turnuvaları düzenleyip, çalışan personellerin aileleri ile birlikte piknik yapacağız. Son olarak benim içinde çok önemli olan primini aksatmadan ödeyen 10 firmamıza ise Akyaka da yemek vererek onları ödüllendireceğiz” şeklinde konuştu.

34 BİN KİŞİ SOSYAL HAKTAN YARARLANDI

Şubat ayında gelir testinden yararlanmak için gelir testi yaptıran vatandaşlar hakkında bilgi veren SGK İl Müdürü Ayhan Dorum, vatandaşları yeşil kart vizeleri ne zaman biterse o zaman gitmeleri konusunda uyardı. Dorum, “ Türkiye’de 9 milyon yeşil kartlı var. 4 milyon tanesi iptal edildi. İlimizde ise 98 bin 183’ü bu kapsamda sosyal güvenliği olmayan vatandaşlarımız var. 34 bin 570 vatandaşımız yeşil kartlarını vizeleri dolmak üzereyken gelir testi yaptırarak sosyal haklardan istifade ettiler” şeklinde bilgi verdi.

Bu haber toplam 584 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.