14 saatte 128 deprem

14 saatte 128 deprem
Muğla’nın Marmaris ilçesi ve Bozburun açıklarında 14 saatte 128 deprem meydana geldi. 1.6 ile 4.4 büyüklüklerinde olan depremlerle ilgili olarak Kandilli...

Muğla’nın Marmaris ilçesi ve Bozburun açıklarında 14 saatte 128 deprem meydana geldi. 1.6 ile 4.4 büyüklüklerinde olan depremlerle ilgili olarak Kandilli Rasathanesinden yapılan açıklamada “Bölge, bu tektonik yapısı itibarıyla yoğun deprem etkinliği gösteren aktif bir zon içinde yer almaktadır” denildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal İzleme Merkezi Müdürü Prof. Dr. Doğan Kalafat “söz konusu bölgede 24 Kasım 2012 saat 23.04'te. büyüklüğü 4,4 olan hafif şiddette bir deprem oldu.Özellikle güneybatı sahillerimiz boyunca hissedilmiş olup bu depremden sonra meydana gelen yoğun aktivite, vatandaşlar arasında tedirginliğe neden olmuştur. Özellikle yörede başlayan deprem aktivitesi gece boyunca devam etmiş ve 25 Kasım saat 13.11'e kadar sayı 128'i bulmuştur. Bunların büyüklükleri 1,6 ile 4,4 arasındadır." dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal İzleme Merkezi Müdürü Prof. Dr. Doğan Kalafat “Akdeniz'in özellikle Girit Adası, Oniki Adalar bölgesi ve Güneybatı Anadolu kıyılarının deprem aktivitesinin en yoğun gözlendiği bölgeler. Gerek tarihsel gerekse aletsel dönem depremleri, bölgede fazla miktarda aktif fay parçalarının varlığını göstermektedir. Nitekim son yıllarda bölgede önemli miktarda deprem olmuştur. Bölge, bu tektonik yapısı itibarıyla yoğun deprem etkinliği gösteren aktif bir zon içinde yer almaktadır. Genellikle düşey atımlı faylar bölgede egemen.Deprem, Bozburun ve yakın çevresinde hissedilmiştir. Meydana geldiği yer, birinci derece deprem bölgesi içinde bulunmaktadır. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın, olası depremlere karşı her zaman bilinçli ve tedbirli olması ve güvenli binalarda oturması, afete karşı alınacak en güvenli tedbir olacaktır” dedi.

Bu haber toplam 545 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.