14 yaşındaki genç kızın dramı

14 yaşındaki genç kızın dramı
Muğla kent merkezine bağlı Esençay köyünde yaşayan 14 yaşındaki H.O.’nun iki yıldan bu yana öz dayısı ile halasının kocası tarafından defalarca...

Muğla kent merkezine bağlı Esençay köyünde yaşayan 14 yaşındaki H.O.’nun iki yıldan bu yana öz dayısı ile halasının kocası tarafından defalarca tecavüze uğradığı ortaya çıktı. Olay, genç kızın durumu ailesine anlatmasının ardından ortaya çıktı. İddialar üzerine jandarma tarafından gözaltına alınan küçük kızın öz dayısı K.Ç (62) ile halasının kocası S.O. (55) çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirdi. Bu arada iki akrabası tarafından 2 yıldan bu yana tecavüze uğrayan H.O. ise devlet tarafından koruma altına alındı.

Herkesin kanını donduran olay 2 yıl önce Esençay köyü yakınlarındaki bir pınarın başında başladı. İddialara göre Esençay’da yaşayan 14 yaşındaki H.O. iki yıl önce su almak için evlerinin yakınında bulunan pınara doğru gitti. Küçük kızın pınar başına gittiğini gören dayı K.Ç.(62), bir süre H.O.’yu kızı takip etti. Daha sonra pınar başına gelen K.Ç. küçük kıza saldırarak tecavüz etti. Kimsenin fark etmediği olayın ardından dayı K.Ç., küçük kızı kimseye bir şey anlatmaması için ölümle tehdit etti.

Yardım etmek yerine tecavüz etti

Öz dayı K.Ç. tehditlerine devam ederek küçük kızla zorla birlikte olmaya devam etti. Yaşadıklarını korktuğu için kimseye anlatamayan H.O. bir süre sonra içine kapandı ve kimseyle konuşmamaya başladı. Küçük kızın durumundan şüphelenen H.O.’nun halasının kocası S.O. (52) küçük kızın öz dayısı tarafından tecavüz edildiği gerçeğini öğrendi. Bir süre bu gerçeği herkesten saklayan S.O. bir akşam yakın bir köyden genç kız ile birlikte dönerken, H.O.’ya öz dayısı ile yaşadıkları konusunda bilgisi olduğunu ve kendisi ile ilişkiye girmemesi durumunda olayı herkese anlatacağı tehdidinde bulundu. H.O. bu teklifi kabul etmeyince S.O tarafından ormanlık alanda tecavüze uğradı.

Tecavüzler iki yıl sürdü

İki akrabası tarafından tecavüze uğrayan genç kızın acı dramı yaklaşık 2 yıl sürdü. 2 yıl boyunca hem öz dayısı hem de halasının kocası tarafından defalarca kez tecavüze uğrayan H.O., geçtiğimiz günlerde tarlada çalışma konusunda annesi ve kardeşleri ile başladığı tartışma sonunda öz dayısının kendisine tecavüz ettiğini söyledi. H.O’nun anlattıkları karşısında şok olan genç kızın ailesi durumu jandarmaya bildirdi. İddialar üzerine küçük kızın öz dayısı K.Ç. jandarma tarafından gözaltına alındı. Olayın duyulmasının ardından 2 yıl boyunca küçük kıza tecavüz ettiği iddia edilen S.O. ise bu kez ailenin yardımına koşar gibi gözükerek, genç kızı kontrol amaçlı hastaneye götürdüğü öğrenildi. Ancak bir süre sonra S.O.’da küçük kıza tecavüz ettiği iddiası ile jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Jandarmada ilk ifadeleri alınan küçük kızın öz dayısı hakkındaki iddiaları kabul etmezken, S.O. ise olayın duyulmasından sonra küçük kıza yardım etmek için bir kere hastaneye götürdüğünü söylediği öğrenildi. İfadeleri alınan iki zanlı hakim karşısına çıkarılmak üzere adliyeye getirildi. Muğla Adliyesi’nde ifade veren iki zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Genç kız koruma altına alındı

Bu arada 2 yıldan bu yana iki akrabası tarafından tecavüze uğradığı iddia edilen H.O. devlet tarafından koruma altına alındı. Yaşadıklarının ardından ailesinden alınan küçük kız Muğla Valisi Hüseyin Aksoy çocuk yuvasına yerleştirildi. Yaşadığı olayların etkisinden kurtulamadığı öğrenilen küçük kıza psikolojik destek uygulanacağı öğrenildi.

Genç kızın avukatı Salih Soykan, böyle bir olayın yaşanmasının üzücü olduğunu belirterek, “Mahkeme süreci devam ediyor. Şimdilik söyleyeceğimiz çok fazla bir şey yok. Suçlu olanlar adaletin karşısında hesap verecektir” dedi.

Bu haber toplam 2076 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.