145 bin öğrenci ders başı yaptı

145 bin öğrenci ders başı yaptı
Türkiye genelinde dün 2016-2017 eğitim öğretim yılının başladı. Muğla’da 145 bin öğrenci ders başı yaptı. Muğla’da resmi ve özel 761 okulda...

Türkiye genelinde dün 2016-2017 eğitim öğretim yılının başladı. Muğla’da 145 bin öğrenci ders başı yaptı. Muğla’da resmi ve özel 761 okulda 145 bin öğrenci ile 12 bin öğretmen okula gitti. 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayan eğitim 20 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili, 23 Ocak 2017-3 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek.

Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime hazırlanması, okulların açıldığı ilk hafta içerisinde dersler ile eş zamanlı olarak yapılacak.

Muğla Valisi Amir Çiçek “ Uzun bir tatilin ardından yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşıyoruz. 2016-2017 eğitim-öğretim yılının huzur dolu, hoşgörü, sevgi ve dayanışma içerisinde geçirilmesi en büyük arzumuz. Geleceğimizin teminatı siz sevgili öğrencilerimizin, okullarda aldığı eğitim ve bilgi ışığında ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracaklarına inanıyoruz. Ülkemizin, ekonomi, bilim, sanayi, kültür, spor ve sosyal alanda dünyada adından söz ettirmesi siz öğrenciler, sizleri yetiştiren öğretmen ve anne babalarımız sayesinde olacaktı” dedi.

Vali Çiçek “ Bu doğrultuda öğrencilerimizin ezberden uzak bilgiyi hayata geçirerek, davranış şekline dönüştürülebileceği bir eğitim almalarını çok önemsiyoruz. Ancak ve ancak bilgiyi kullanmayı başardığımızda çocuklarımızı geleceğe sağlıklı bir şekilde hazırlayabiliriz. Unutulmamalı ki öğrencilerimizin sadece sınavlarından aldıkları yüksek notlar başarıyı göstermemektir. Öğrencilerimizin hem derslerinden aldıkları notlar hem de kendilerini geliştirerek özgüvenli, çok yönlü olmalarını amaçlıyoruz. Okul hayatını bitiren çocuklarımızın kendi kimliğini, kişiliğini ve sorumluluğunu kazanan bireyler olarak toplumda yer almalarını arzu ediyoruz. Gençlerimizin vatanını, milletini seven, bilgili, bilinçli, milli ve manevi değerlerine bağlı, evrensel değerlere saygılı, çevreyi ve doğayı koruyan, ruh ve beden sağlığına sahip, doğru düşünen ve sağlıklı karar veren bireyler olarak yetişmesi en büyük hedefimizdir. Hedeflerimiz doğrultusunda, eğitim hizmetlerinin kalitesinin yükseltmek ve eksiklerimizi gidermek için gerek devletimiz, gerek özel sektör ve gerekse sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 879 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.