145 BİN ÖĞRENCİ TATİLE ÇIKTI

145 BİN ÖĞRENCİ TATİLE ÇIKTI
Muğla genelinde eğitim ve öğretim gören 145 bin 798 öğrenci karne alarak üç aylık yaz tatiline girdi. 9 bin 75 öğretmen ve 954 idarecinin görev yaptığı...

Muğla genelinde eğitim ve öğretim gören 145 bin 798 öğrenci karne alarak üç aylık yaz tatiline girdi. 9 bin 75 öğretmen ve 954 idarecinin görev yaptığı Muğla’da Vali amir Çiçek’in de katıldığı karne töreni Menteşe Vali Recai Güreli İlkokulu’nda düzenlendi. 

Öğrencilere karnelerini ve hediyelerini Vali Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve protokol üyeleri verdi. Karne töreninde Muğla Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri karne alan çocuklara bardak ve defter hediye etti.

Muğla genelinde çok iyi bir dönem geçirdiklerini söyleyen Vali Amir Çiçek, “Dönem içerisinde tayinler oldu ama eğitim öğretimi aksatmayacak şekilde tolere ettik. Biliyorum ki eğitim öğretim süreci içerisinde yapılacak bir değişik çok olumlu etkilemiyor. Bu nedenle tayinleri arada yaptırdık. Karne her şey değildir. Velilerimiz çocuklarla, okul idarecileriyle sürekli iç içe olmalıdır. O zaman öğrencilerimiz daha başarılı olur” diye konuştu.

Karnesi zayıf öğrencilerin ailelerine seslenen Çiçek, zayıf notların telafisinin olabileceğini bu nedenle ailelerin çocuklarının yanlarında olması gerektiğini ifade ederken, öğrencilere tatilde dinlenmelerini tavsiye etti ve vakit buldukça da eğlenmelerini ve kitap okumalarını söyledi.

Bu haber toplam 475 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.