15 TEMMUZ YATAĞAN’DA DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDI

15 TEMMUZ YATAĞAN’DA DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDI
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolaysıyla Muğla’nın Yatağan ilçesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Yatağan’da kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı tarafından birçok etkinlik düzenlendi.

Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Çakırlar Mahallesinde iki şehit ailesini evlerinde ziyaret ettiler. Daha sonra Merkez camide Yatağan Müftülüğü tarafından Mevlit okundu, dua edildi ve Şehit Polis Adil Alsan mezarı ziyaret edilerek dua okundu.

Etkinlik, Mehter Marşı eşliğinde Milli Birlik yürüyüşü ile devam etti. Belediye önünden başlayan kortej Atatürk Caddesi üzerinden anıt önüne yürüdü. Milli birlik yürüyüşüne, Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Cumhuriyet Başsavcısı Alper Çetin, Daire amirleri siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar bayraklarla katıldı. Burada Saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu.

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Ülkemizin geleceğine ve yükselişine engel olmak isteyen, hainler 15 Temmuz 2016’da yine gerçek yüzlerini ortaya koyarak Cumhur Başkanımıza ve ülkemize karşı darbe girişiminde bulunmuşlardır. Ancak aziz Türk Milleti kendilerine gereken dersi vermiştir. Milletimizi bölemeyecekler halkımızı ayrıştıramayacaklar. Bu vatan toprağının evlatları her zaman olduğu gibi her an canı pahasına vatan savunması için hazırdır. Ben Bu etkinlikte bize büyük destek olan Yatağan kaymakamımız Sayın Mustafa Emre Kılıç’a Yatağan halkına, Milletvekilimize, Etkinlikte yer alan tüm ilgililere emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

“AZİZ TÜRK MİLLETİ HİÇBİR ZAMAN ESARET ALTINDA YAŞAMAYI KABUL ETMEMİŞTİR”

Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç ise, “ Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğini her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, canı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir. Tarihi sayısız zafer ve kahramanlık destanıyla dolu olan milletimizin, 15 Temmuz gecesi ortaya koyduğu irade, ülkemizin geleceğine, demokrasimize, milli birlik ve beraberliğimize vurulmak istenen darbeye karşı canlarını feda ederek verdikleri cevap, gelecek nesillerimiz için ilham kaynağı ve böyle bir kalkışmayı aklından geçirmeye kalkacakların da ibret alacağı hain bir teşebbüs olarak kayıtlara geçmiştir” dedi.

Kaymakam Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bin yıldır üzerinde yaşadığımız bu topraklar ecdadımızın canları pahasına gösterdiği olağanüstü ve onurlu mücadele ile vatan olmuştur. 15 Temmuz'da bu onurlu mücadelenin en önemli yansımalarından bir tanesi ve son halkasıdır. Yüzyıllardır farklı inançlara, kültüre, geleneğe sahip insanların bir arada barış ve huzur içerisinde yaşadığı ülkemizde inançlarımızı suiistimal ederek kendi çıkarlarına alet eden FETÖ, 15 Temmuz gecesinde bu toprakları bize mezar kılmaya çalışmıştır. Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, milli irademizi yok etmek, hürriyetimizi elimizden almak istemiştir. O gece bu milletin ekmeğini yiyerek bu milletin tankını, tüfeğini, topunu, yine milletimize doğrultan hainlere karşı aziz milletimiz eşsiz bir direniş göstermiştir. Gözlerini kırpmadan milletin üzerine ateş edenler, milletin korkacağını, meydan ve sokakları kendilerine bırakıp evlerine çekileceğini sandılar fakat milletimiz, üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere, gözlerinin önünde vurulan insanlara rağmen asla geri adım atmamış, meydanı darbecilere bırakmamıştır.”

“AMACIMIZ 15 TEMMUZ KAHRAMANLIK RUHUNU YAŞATMAKTIR”

“Bilindiği gibi bu hain girişimde 251 vatandaşımız şehit olmuş, 2.193 vatandaşımız ise gazi olmuş ve hala yaraları sarılmaya devam etmektedir.15 Temmuz gecesi yeniden dirilişin sesidir. O gece birlik olma bilincinin yeniden doğuşudur. 15 Temmuz imansız paslı yüreklerin, imanlı yürekler karşısında milletin yekvücut olduğu gecedir. Bu aziz milletin tek savaşı demokrasi ve bağımsızlık içindir. Türk Milletinin bu kutlu yürüyüşü zalime karşı mazlumların yanında dik duruşu nesiller boyu devam edecektir. Millet olarak amacımız 15 Temmuz kahramanlık ruhunu yaşatmaktır. Demokrasimiz, bağımsızlığımız ve bu cennet vatan için sokağa çıkıp canını feda eden aziz şehitlerimizin hatırasını yaşatmalı, kahraman gazilerimizin acılarını dindirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün yıldönümünde, demokrasimiz, vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

15 Temmuz etkinliği, Yatağan Müftülüğüne bağlı imamların ve diğer görevlilerin okuduğu dua, şiir ve hadislerle devam etti. Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın konuşması dinletildi. Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla etkinlikler sona erdi.

HABER: SERDAL KAYHAN

Bu haber toplam 588 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.