19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI'NIN 103. YILI KUTLANDI

19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI'NIN 103. YILI KUTLANDI
Muğla’nın Menteşe ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103’üncü yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başlayan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması, 120 metre uzunluğunda açılan dev Türk Bayrağı ile Ata’ya Saygı Gençlik Yürüyüşü etkinliği Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak, Atatürk Stadı’nda son buldu.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Stadyumu’nda kutlama programı yapıldı.

snm-5495.jpg

Programa; Muğla Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Erdem Karaman, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile dernek başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam önemini belirten konuşmayı Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş yaptı.

snm-5566.jpg

“VATANINI EN ÇOK SEVEN GÖREVİNİ EN İYİ YAPANDIR”

İl Müdürü Açıkbaş konuşmasında, “19 Mayıs gençliktir. Gençlik gelecek demektir. Türk gence, Türk İstiklalinin ve Türk Cumhuriyetinin yılmaz bekçisi bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Sevgili gençler; binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluk içinde, büyük özveriler ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar kurmak gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğumuz olmalıdır. Sizler tarihi şan şerefle yoğurulmuş bir milletin fertleri olarak hareket etmelisiniz. Kendinizi her türlü istismardan korumalı, hızla değişen dünyayı takip etmeli ve milli değerlere bağlı şuurlu nesiller olmak için gayret göstermelisiniz. Bunu yapmanız; istiklaliniz, istikbalimiz ve istikrarımız için oldukça önemlidir. Unutmayınız ki, sizler Atatürk’ün eserlerinin temel taşısınız. Unutmayınız ki her 19 Mayıs’ta Samsun’dan elden ele Ankara’ya koşturulan bayrağımız; rengini asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır. Unutmayınız ki vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” ifadelerine yer verdi.

Gençlik Merkezi üyesi gençleri tarafından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi, Türk Gençliğinin Ata’ya Cevabı ve Gençlik Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen kültür-sanat yarışmalarında derece giren gençler şiirlerini okudu.

snm-5547.jpg

Program akabinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde sporcular boks ve milli güreşçiler gösteri yaptı. Ardından, halk oyunları ekibinin gösterisi ile kutlama programı son buldu.

Programın ardından Muğla Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Erdem Karaman, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün gençler ve katılımcılarla toplu fotoğraf çektirdi.

Bu haber toplam 963 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.