2 bin 200 aileye ekmek kapısı

2 bin 200 aileye ekmek kapısı
MUTSO Gelişim Hareketi’nin Muğla’ya yatırım getirme çalışmaları devam ediyor.  Muğla’dan 1 Milyar TL ihracat hedefi olan İsveçli Dumansız Baykuş...

MUTSO Gelişim Hareketi’nin Muğla’ya yatırım getirme çalışmaları devam ediyor.  Muğla’dan 1 Milyar TL ihracat hedefi olan İsveçli Dumansız Baykuş isimli firmanın temsilcileri Safa Altaş’ı ziyaret etti.

MUTSO Gelişim Hareketi’nin Muğla’ya yatırım getirme çalışmaları devam ediyor.  Muğla’dan 1 Milyar TL ihracat hedefi olan İsveçli Dumansız Baykuş isimli firmanın temsilcileri Safa Altaş’ı ziyaret etti. Firmanın Muğla’da 2 bin 200 aileye sözleşmeli tütün ekimi yaptıracağı öğrenildi.MUTSO Gelişim Hareketi lideri Sanayici ve İhracatçı Safa Altaş’ın girişimleri sonucu Bayır’da yatırıma başlayan uluslararası lojistik devi NETLOG’un ardından şimdide bir İsveç firmasının yatırımı Muğla’ya kazandırılıyor.                                                                                                                         Yatırımcı firmanın sahibi Erik Befrists Safa Altaş’ı Bayır’daki fabrikasında ziyaret etti. Befrists Muğla’da ihracata dönüm tütün üretimi ve tütün işlemesi yapacaklarını belirterek şunları söyledi: “Bizler Muğla’da yüz yıllardır üretilen, ama son dönemlerde kotalarla üretimi sona erme noktasına gelen tütün ekimini Muğla’da yüzde yüz ihracat esaslı yapmak istiyoruz. İl genelinde 2 bin 200 çiftçi ile sözleşme yaparak ekimini gerçekleştireceğiz. Bunun yanında kurulacak tesisimizde bin işçi ile işleme işini gerçekleştirip, ürünümüz ü ihraç edeceğiz. Yapacağımız yatırım 60 milyon TL’lik bir yatırım. İhracat hedefimiz ise 1 milyar TL.”                                                                                                                               MUTSO Gelişim Hareketi lideri Safa Altaş, Muğla’nın pek çok bakımdan bakir olduğuna işaret ederken, “Muğla’ya gelmek isteyen pek çok yatırımcı var. Muğla elbette bizim için korunması, korunarak geliştirilmesi gereken bir bölge. Bu anlamda temiz yatırımların teşvik edilmesi, yerel yönetimler ve yerel inisiyatifler tarafından önlerinin açılması gerek.” diyerek şöyle devam etti: “Bölgemizde tarım neredeyse bitme noktasından. Geleneksel üretimlerimizden tütün artık yok denecek noktada.  Üstelik yerine ciddi alternatifler de konulamadı. İsveçli dostlarımızla tütüncülük yeniden eski günlerine dönecek.  Sistem tam kapasite çalışmaya başladığında 140 bin ton tütün alımı yapılacak ve bu rakamlarla 20 bin aileye iş imkanı sağlanacak.”

Bu haber toplam 574 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.