2 bin köylü bir gecede ortadan kayboldu!

2 bin köylü bir gecede ortadan kayboldu!
Kanada'nın Kuzeybatı Toprakları'nda bulunan Angikuni Gölü, gizemli bir olayla hatırlanıyor. 1930 yılında, gölün kıyısındaki bir Inuit köyünün sakinleri aniden ve iz bırakmadan ortadan kayboldu. Maceraperestlerin ilgisini çekmeye devam ediyor ve birçok teoriye konu olmaktadır.

1930 yılında, Joe Labelle adında bir kürk tüccarı, Angikuni Gölü'ne vardığında, köyün bomboş olduğunu gördü. Çadırlar terk edilmiş, yemekler yarım kalmış ve ateşler hala yanıyordu. Fakat köylülerden eser yoktu. Labelle durumu yetkililere bildirdi ve olay yerini Kraliyet Kanada Atlı Polisi (RCMP) incelemeye aldı.

Bazı mezarların açılmış olduğu ve cesetlerin kaybolduğu da rapor edildi.

Olası Açıklamalar ve Spekülasyonlar:

Angikuni Gölü halkının kayboluşu ile ilgili birçok teori ortaya atıldı. Bunlardan bazıları şöyle

Doğal Afet: Bazı araştırmacılar, köy halkının aniden ortaya çıkan bir fırtına veya kar fırtınası gibi bir doğal afet nedeniyle göç etmek zorunda kalmış olabileceğini öne sürüyor. Fakat bu teoriyi destekleyecek herhangi bir jeolojik veya meteorolojik veri bulunmamaktadır.

Yabani Hayvan Saldırısı: Bir diğer teori ise, köyün büyük bir yabani hayvan sürüsü tarafından saldırıya uğramış olması ihtimalidir. Fakat bu kadar büyük bir insan grubunun tamamının vahşi hayvanlar tarafından öldürülmesi ve cesetlerin ortadan kaybolması oldukça zayıf bir ihtimaldir.

Paranormal Olaylar: Kaybolma olayı, zamanla uzaylı kaçırma ve doğaüstü varlıklar gibi paranormal açıklamalara da konu olmuştur.

Kaynak:cumhuriyet.com.tr

Bu haber toplam 205 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.