2 Polisi Şehit Eden Darbeci Tutuklandı

2 Polisi Şehit Eden Darbeci Tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otele düzenlenen saldırıda iki polis şehit ettiği öğrenilen Deniz Kurmay Yüzbaşı Haldun Gülmez Muğla’da tutuklanarak...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otele düzenlenen saldırıda iki polis şehit ettiği öğrenilen Deniz Kurmay Yüzbaşı Haldun Gülmez Muğla’da tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan Marmaris, Datça ve Bodrum açıklarında sahil güvenlik ekipleri darbeci askerlerin Yunan adalarına kaçmasını engellemek için koylardaki teknelerde arama başlattı. Öte yandan hakkında gözaltı kararı çıkartılan Gazeteci Nazlı Ilıcak’ın yakalanması için Bodrum’da operasyon başlatıldı.

Cezaevine Gönderildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı oteli bombalayan askerlerden olduğu belirtilen ve olayda yaralanan Deniz Kurmay Yüzbaşı Haldun Gülmez'in İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi tamamlandı. Marmaris'te darbe girişimi gecesinde skorsky helikopterde ağır makineli tüfek kullanarak polis Nedip Cengiz Eker ve Cumhurbaşkanlığı koruma polisi Mehmet Çetin'i şehit ettiği öğrenilen Yüzbaşı Gülmez, İzmir'de tedavisinin ardından adliye sevk edilmek için Muğla'ya getirildi. Gülmez Muğla’da çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Koylarda Arama Başlatıldı

17 darbeci askerin Yunan adalarına kaçmasını engellemek için Marmaris, Bodrum ve Datça’da sahil güvenlik ekipleri koylarda arama başlattı. Sahil Güvelik Komutanlığı, Yunan adalarına geçiş güzergâhında ilerleyen teknelerde kimlik kontrolü yaptıktan sonra teknelerin geçişlerine izin veriyor.

Arama çalışmalarına katılan Bornova 2. Jandarma Komando Tugay Komutanlığından tamamı rütbelilerden oluşan askerler, kaçak darbeci askerlerin Yunanistan'ın Simi Adası'na kaçma ihtimalini göz önünde bulundurarak Lindos ve Bencik koylarında arama çalışmaları yürütüyor. Çalışmalara SAT komandolarının bulunduğu helikopter de havadan destek veriyor.

Ilıcak Bodrum’da Aranıyor

Hakkında gözaltı kararı çıkartılan Gazeteci Nazlı Ilıcak İstanbul’da ki evinde bulunamadı. Nazlı Ilıcak’ın Bodrum’da olduğu düşünülüyor. İstanbul polisi Muğla polisi ile temasa geçti. Nazlı Ilıcak’ın tatil için Bodrum’da olduğu tahmin ediliyor. Ilıcak’ın gözaltına alınması için polis operasyon başlattı.

Mustafa İnci

Bu haber toplam 1006 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.