20 ev sular altında kaldı

20 ev sular altında kaldı
Muğla’da etkili olan aşırı yağışlar sonrasında 20 ev sular katlında kaldı. Vatandaşlar belediye ekiplerinin müdahalede geç kaldığını ileri sürdü....

Muğla’da etkili olan aşırı yağışlar sonrasında 20 ev sular katlında kaldı. Vatandaşlar belediye ekiplerinin müdahalede geç kaldığını ileri sürdü. Belediye ekipleri evleri basın suyu 3 saatte tahliye etti. 

Muğla merkezde sabah saatlerinde etkili olan yağış sonrası, özellikle Kötekli mahallesinde birçok evin Bodrum katı sular altında kaldı. Aşırı yağış sonrası caddeler su altında kaldı.

Kötekli Mahallesi Yeni Camii civarındaki evlerin Bodrum katları üç saat içinde su baskınına uğrarken, Belediye ekipleri evlerde inceleme yaptı. Muğla-Denizli karayolu bölümüne bakan evlerin daha fazla etkilendiği yağış sonrası vatandaşlar Belediye yetkililerine sitem etti. Evlerinin önünden geçen yol seviyesinin yüksek olması nedeniyle her kış mevsiminde su baskınına maruz kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, "Belediyeye defalarca kot farkının düzenlenmesi için dilekçe verdik. Fakat ilgilenilmedi. Hafif yağışlı havalarda su cadde ve sokakta birikiyor ve evlerimizin Bodrum katlarına su basıyor. Altyapımız yok, bu sokağın halini 3 yıldan bu yana belediyeye bildiriyoruz. Bize verilen cevapta 8 Eylül'de ihale yapılacak dediler.8 Eylül geçti ama sonucu bize bildirmediler. Mevcut büzlerin yerine daha büyük büzlerin konulmasını istedik. Ama sonuç alamadık. İllaki evlerimizi su basması mı gerekiyordu. Gönül Dostları sitesinden ve Üniversiteden gelen yağmur suyu bizim sokağımızdan ve arka sokaktan geçiyor. İlgileneceğiz sözlerine artık inanmıyoruz" dediler.

Muğla Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü tarağından verilen bilgide, Muğla'da sabah saat 04.00-07.00 arasında Muğla merkeze metrekareye düşen yağış miktarının48.6 kilogramolduğu açıklandı.

Bu haber toplam 466 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.