20 ülkeden gençler yürüdü

20 ülkeden gençler yürüdü
MUSTAFA İNCİMuğla’da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde yürüyüş düzenlendi. 20 ülkeden gençlerin katıldığı yürüyüşe...

MUSTAFA İNCİ

Muğla’da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde yürüyüş düzenlendi. 20 ülkeden gençlerin katıldığı yürüyüşe ilgi büyüktü.Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Muğla gençlerinin geniş katılımıyla “Gençlik Yürüyüşü” yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan yürüyüş Recai Güreli Caddesi,  Leylak Sokak, Rıfat Ayaydın Caddesi, Hasan Ercan Caddesi ve İsmet Çatak Caddesi güzergahları takip edilerek yine Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.

Muğla gençleri yürüyüş esnasında ellerinde bayraklar Gençlik Marşı’nı söyleyerek yürüyüşü tamamladı. Yürüyüş yapan gençler Muğla sokaklarına renk kattı.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezinin gerçekleştirdiği uluslararası projeler kapsamında İspanya, Romanya, Portekiz, Sırbistan, Arnavutluk, İtalya, Yunanistan, Azerbaycan, Ukrayna, Fransa, Letonya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Almanya, Litvanya başta olmak üzere toplamda 20 farklı ülkeden ilimize gelen öğrenciler “Feel The Festival” sloganı ile kendi ülkelerinin bayraklarını taşıyarak yürüyüşe katıldı.

Yürüyüşten sonra Muğla gençlerinin taşıdığı büyük Türk bayrağı, yurtdışından gelen öğrencilerin ülke bayrakları arasında renkli bir görüntüye sahne oldu.

Yürüyüşe, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker ve müdürlük personeli, Muğla Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Kayı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, il merkezindeki lise öğrencileri, izciler, engelliler, ilimizde misafir olan yabancı öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bu haber toplam 600 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.