25 YILLIK SU HASRETİ BİTTİ

25 YILLIK SU HASRETİ BİTTİ
Muğla’nın Seydikemer ilçesi Çaltılar Mahallesinde yaşayan vatandaşların 25 yıllık su özlemi sona erdi. MUSKİ Genel Müdürlüğü, ilk etap çalışmalarını...

Muğla’nın Seydikemer ilçesi Çaltılar Mahallesinde yaşayan vatandaşların 25 yıllık su özlemi sona erdi. MUSKİ Genel Müdürlüğü, ilk etap çalışmalarını tamamlayarak 34 haneyi suya kavuşturdu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü susuz Mahallelerde sürdürdüğü çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda 50 hanenin bulunduğu ve yıllardır su sıkıntısı çeken Çaltılar Mahallesinde 2 etaplı bir çalışma başlatanMUSKİ Genel Müdürlüğü 1. Etap çalışmalarını tamamladı.Çalışma sonucunda yüksek kesimlerdeki bazı haneler dışında tüm vatandaşlar yıllardır özlem duyduğu içme suyuna kavuştu.

İçme suyu ihtiyaçlarını karşılayabilmek için bölgede bulunan kuyuya giderek tankerler ve damacanalar yardımıyla evlerine su taşımak zorunda kalan Çaltılar Mahallesi sakinleri adına Muhtar Nural Kaya, MUSKİ Genel Müdürlüğüne başvuruda bulundu. Bunun üzerine mahallede çalışma başlatan MUSKİ Su ve Kanal İşletme Dairesi 6.Bölge Şube Müdürlüğü ekipleri bölgeye 2 bin metrelik hat çekerek mahallenin su sıkıntısını giderdi.

Ekiplerin gerçekleştirdiği çalışmaile mahallenin yüksek kısımlarında yer alan birkaç hane dışında tüm mahalle suya kavuştu. MUSKİ Genel Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre ilerleyen günlerde su verilemeyen birkaç hane için yeni bir içme suyu hattı daha yapılacağı belirtildi.

Çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Çaltılar Mahalle Muhtarı Nural Kaya, “Muğla Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra sorunlarımız kısa sürede çözülüyor,bu nedenle tüm çalışanlara ve Dr. Osman Gürün’e teşekkür ederim” dedi. İçme suyu ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını belirten Kaya, “Gidip mahallemizdeki kuyudan su taşımak zorunda kalıyorduk. Buda vatandaşlarımız için yorucu oluyordu. Ancak şimdi evlerimizden su akıyor. Çalışmalardan vatandaşlarda çok memnun herkes gelip tek tek teşekkür ediyor” diye konuştu. Mustafa İnci

Bu haber toplam 896 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.