Muğla’da doktorlar, 17 nisan 2012 yılında Gaziantep’te hasta yakını tarafından öldürülen meslektaşları ve yaşanan sağlıkta şiddet olaylarına...

Muğla’da doktorlar, 17 nisan 2012 yılında Gaziantep’te hasta yakını tarafından öldürülen meslektaşları ve yaşanan sağlıkta şiddet olaylarına tepki amacıyla bir günlük iş bırakma eylemi yaptılar. Hastaneden sınırsızlık meydanına yürüyen doktorlar, eylem ve etkinliklerinin amaçlarının sağlık sistemindeki yanlışlıklara dur demek olduğunu belirttiler.

Muğla ve ilçelerinde, geçtiğimiz yıl Gaziantep'te uğradığı saldırı sonucu ölen Dr. Ersin Arslan'ın ölümünün yıl dönümünde doktor ve sağlık çalışanları tarafından anarak bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddeti protesto etmek için acil durumlar haricinde hastalara bakmayan doktor ve sağlıkçılar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Tabipler Odası Başkanı Murat Akgül,  Dr. Ersin Arslan'ın ölüm yıl dönümünde sağlıkta şiddete karşı grevde olduklarını belirtti. Akgül, “Sağlık sisteminde yanlışlıklara ‘dur’ demek ve sağlık emekçilerinin sorunlarına dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Bir yıl önce Dr. Ersin Arslan Gaziantep'te hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Sağlık çalışanları her gün ülkenin dört bir yanında şiddet görmeye devam ediyor. Bazı hemşireler ve sağlık çalışanları dövüldü. Bugün acil hastalar, diyaliz hastaları ile yatan hastalar dışında sağlık hizmetleri sunmuyoruz. Amacımız sağlık emekçilerinin sorunlarına dikkat çekmek”

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün’ünde destek verdiği grup, hastane bahçesindeki basın açıklamasının ardından sınırsızlık meydanına yürüdüler.

Bu haber toplam 585 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.