2bin 23 kişi zeybek oynayacak

2bin 23 kişi zeybek oynayacak
Muğla’da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 17 Mayıs tarihinde 2 bin 23 kişi Muğla Zeybeği oynayacak. Muğla Gençlik Hizmetleri...

Muğla’da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 17 Mayıs tarihinde 2 bin 23 kişi Muğla Zeybeği oynayacak. Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker “ aralarında engelli gençlerimizin de yer alacağı 2 bin 23 kişi aynı zamanda Muğla zeybeği oynayacak” dedi.

Türkiye rekoru kıracaklar

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında Türkiye rekoru kırmayı hedefliyor. Müdürlük kutlamalar çerçevesinde 17 Mayıs tarihinde 2 bin 23 kişiden oluşan bir ekiple Muğla Zeybeği oynayacak. Muğla Cumhuriyet Meydanında yapılacak olan gösteriye engelli gençlerin yanı sıra 28 ülkeden yabancı gençlerde katılacak. 2 bin 23 kişinin aynı zamanda Zeybek oymasıyla birlikte Türkiye rekoru da kırılmış olacak. 2010 yılında Aydın’lı Zeybekler 525 kişiyle Zeybet oynayarak Türkiye’de aynı anda zeybek oynama rekorunu kırmışlardı.

2 bin 23 kişi zeybek oynayacak

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, "15 Mayıs'ta başlayacağımız organizasyonlar 5 ayrı merkezde yürüyecek. Sınırsızlık Meydanı'nda Gençlik Merkezi panayır alanı ve konserler, Cumhuriyet Meydanı'nda şişme oyun parkurları, Cumhuriyet Caddesi'nde sokak sporları, Orgeneral Mustafa Muğlalı İşhanı'nda değişik sportif gösteriler ve üniversite kampüsünde değişik etkinliklerle bayramı Muğla'ya yayacağız. Bu Bayram sloganımız 'Muğla Bayram edecek' olacak, Kutlamaların en görkemlisi 17 Mayıs günü saat 11.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşecek. 2 bin 23 gencin zeybek oynaması olacağını dile getiren Çeker, tüm vatandaşları bu dev etkinliğe beklediklerini ifade etti.

Bu haber toplam 608 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.