3. Dünya Savaşı Kapıda

3. Dünya Savaşı Kapıda
Rus uçağının angajman kuralları gereği düşürülmesinin ardından Putin’in “gazı keseriz” dedi. Ülke genelinde neredeyse yas ilan edeceğiz. Doğal...

Rus uçağının angajman kuralları gereği düşürülmesinin ardından Putin’in “gazı keseriz” dedi. Ülke genelinde neredeyse yas ilan edeceğiz. Doğal Gaz kullanımında ülke genelinde en alt sırada yer alan Muğla’da bile veryansın etmeye başladılar. Merkez İlçe Menteşe’de Menteşe Evlerinde doğal gaz kullananlar şimdiden ısınmak için farklı yollar aramaya başladı.

***

Seviyorum yurdum insanını Erzurum’da bir ajans muhabiri mikrofonu vatandaşa tutar ve sorar, “ Rusya gazı kesiyor ne dersiniz?” Vatandaş cevabı yapıştırdı, “Tezek yakarız”. Önce Erzurum’da görev yapan ajans muhabirini sonrada vatandaşın verdiği cevabı sevinçle karşılayarak kullanan siyasileri anlamıyorum. Belge, bilgi olmadan haber yapılmaz. Öncelikli bu soruları sormamız gerekmez mi? Erzurum’da kullanılan doğal gaz hangi ülkeden gelmektedir? “İran’dan ve Azerbaycan’dan.”

***

Peki ya Muğla’da doğal gaz kullananlara ne demeli? “aman gaz kesilmesin o kadar para verdik kombi aldık, kullanamadıktan sonra ne anlamı var.” Muğla’ya gelen doğal gaz beta sürümü, yani henüz tamamlanmamış bir sistem tamamlanmayan sistemde de arada sırada eksilirlerin olabileceği beklenmelidir. Peki biz ülke olarak neden “Doğal Gaz” kullanıyoruz? Hava kirliğini önlemek, rahat, konfor ve enerji üretmek için. Rusya’dan alınan gazın yüzde 48’i enerji üretiminde kullanılıyor. Bizim ülkemizde akarsular, kömür madeni hiç yok ya o yüzden doğal gazdan enerji üretiyoruz.

***

Muğla’da üç termik santral elektrik üretimine devam ediyor. Bu santraller Ege bölgesinin enerji ihtiyacının yüzde 70’ini, ülkenin ise yüzde 30’unu karşılıyor. Akarsular bakımından en zengin ülkelerden biri olan Türkiye’de barajlardan üretilen enerjinin neredeyse yüzdelik dilimde adı bile yok.  Kullandığı telefonun kendisinden akıllı olan insanlardan oluşan bir toplum olduk nerdeyse. Rusya gazı kesecekmiş, Türkiye’den gıda almayacakmış, vatandaşlarını turist olarak göndermeyecekmiş.

***

Putin’i ve Rus Komutanı anlamak mümkün değil. 21 Rus Turist rehberi içtikleri içkiden zehirlenip öldüklerinde verdikleri tepkileri hatırlıyorum birde şimdi verdikleri tepkileri görüyorum. Putin için ölen 21 kişi yada 1 pilot önemli değil. Putin için Suriye’de kuracağı üstler ve sıcak denizlere inebilmek önemli. Aslında bu tepkilerin özünde yıllar önce bitti denilen “Soğuk Savaş”ın yeniden hortlatma çabaları. Nato ve Varşova Paktı savaş hazırlıklarına başladı. Dünya 1914-1918 tarihleri arasında 1. Dünya Savaşı’nı yaşadı. Bu savaşta en büyük darbeyi Osmanlı yedi. Savaşta cepheler hep Avrupa’da idi.

***

2. Dünya savaşı ise 1939'dan 1945'e kadar süren küresel bir askerî çatışmadır. Savaşa dönemin tüm büyük güçleri olan Birleşik Krallık, Sovyetler Birliği, ABD, Çin ve Fransa; Müttefik Devletler olarak, Almanya, İtalya ve Japonya; Mihver Devletler olarak katılmıştır. 100 milyondan fazla askerî personelin dâhil olduğu savaş, dünya tarihindeki en büyük savaştır. Savaşın önemli katılımcıları tüm ekonomik, endüstriyel ve bilimsel güçlerini, sivil ya da askerî kaynak farklılığı gözetmeksizin, bu savaş için kullanmıştır. Nükleer silahların kullanıldığı tek savaş olan ve Yahudi Soykırımı gibi kitlesel sivil ölümlerin gerçekleştirildiği II. Dünya Savaşı, insanlık tarihindeki en kanlı savaştır. Savaş boyunca 40-50 milyon insan hayatını kaybetmiştir.

***

Nostradamus’un yıllar içinde bu kehanetinin çıkacağını ve batı ile oryantal kültürler arasında büyük bir çatışmanın olacağını düşünüyorum. İşte Nostradamus’un 3. Dünya Savaşı’nın çıkış yeri olarak belirttiği yer “Orta Doğu”. Yani hemen kapımızın önü. Ülke olarak istesek de itemesek de 3. Dünya Savaşı başlamak üzere ve bizde ateşin tam orasındayız.savaşın başlaması için neredeyse tüm koşulları oluşturma üzereler. Rusya Başkanı Putin geçmişten gelen hırs ve planlarını uygulamak için müsait bir ortam yakaladı.  Şimdi gaz kesilecekmiş, turist gelmeyecekmiş, gıda satamayacakmışız çok önemli değil önemli olan resmin bütününe bakmak.

Bu haber toplam 588 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.