‘3 kişiden 2’sinin oyunu almayı hedefliyoruz’

‘3 kişiden 2’sinin oyunu almayı hedefliyoruz’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “CHP olarak büyükşehir yasasını içeren yerlerde 3 kişiden 2’sinin oyunu almak bizim başlıca hedefimiz”...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “CHP olarak büyükşehir yasasını içeren yerlerde 3 kişiden 2’sinin oyunu almak bizim başlıca hedefimiz” dedi. İktidar partiye yüklenen Oran, insanın giydiğine karışarak, istediği her yere cami yaptırarak, istediği televizyon programına karışarak, böyle demokrasi olamaz, yok” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Muğla Konakaltı Kültür Merkezi Nail Çakırhan toplantı salonunda CHP Muğla İl Başkanlığı il danışma kurulu toplantısına katıldı. Toplantıya CHP Muğla Milletvekilleri Nurettin Demir ve Ömer Suha Aldan, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, CHP Merkez İlçe Başkanı Bahattin Gümüş, Belde Belediye Başkanları, muhtarlar ile çok sayıda partili katıldı.

İl danışma kurulu toplantısı öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Türkiye gündeminde bulunan konuları değerlendirdi.

Muğla’da sosyal demokrasiyi ön planda tutan bir belediyeciliğin olduğunu söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Büyükşehir yasası ile ilgili olarak çeşitli açıklamalarda bulundu. Büyükşehir yasasının mecliste oldu bittiye getirildiğini kaydeden Oran, “CHP olarak biz büyükşehir yasasına karşı değiliz. Eğer vatandaşın yararına, faydasına olacak bir şey ise tabi ki uygulanması gereken bir şey olarak hep ele aldık. Maalesef parlamento’da biz büyükşehir yasasının derinlemesine geniş bir şekilde tartışmadık. Bunun eksilerine artılarına bakamadık. Başbakan talimat verdi, 6 günde gece gündüz bu yasa geçti. Burada temel olan şey milletin iradesi hiçe sayılması. Biz usule karşıyız yasaya değil. Biz egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyoruz ama milletin oturduğu evin köyün beldenin kapatılmasını hiç onlara sormadan yukardan karar alarak kapatıyoruz. Böyle bir demokrasi olmaz. Böyle çağdaş bir yönetim olmaz biz buna karşıyız” diye konuştu.

Ya sev ye terk et

Başbakanın siyaset anlayışının ‘ya sev, yada terk et’ anlayışı tarzında olduğuna dikkati çeken Oran, “Sayın başbakan şunu unutuyor. İki kişiden biri ona oy verdi ama iki kişiden bir kişide ona oy vermedi. Önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde üç kişiden bir kişinin oyunu zor alacak. Bunu CHP olarak iddialı olarak söylüyoruz. Bizim hedefimiz en az üç kişiden iki kişinin oyunu almak. Özellikle büyükşehir yasasını içeren yerlerde bunu almak” dedi.

CHP olarak Türkiye’nin parti devleti olmasına izin vermeyeceklerini anlatan Oran, başbakanın dizi filmlerini eleştirmesini ‘çok ayıp’ olarak nitelendirdi.

Türkiye’de çok ilginç dönemler yaşandığını kaydeden Oran şunları söyledi:

“Bir başbakan yada bir kişi kalkıp istediği yere cami yapacak, istediği heykeli yıkacak, insanların giydiğine, kıyafetine karışacak, böyle bir demokrasi anlayışı olamaz. Canı istediği zaman televizyon dizilerine müdahale edecek. Türkiye böyle bir dönem yaşamadı. Bence gündemde olmaması gerekiyor, ama hala daha Muhteşem yüzyılı tartışıyoruz. Vatandaşımız Adalet ve Kalkınma Partisine oy verirken orda ki milletvekillerine oy verirken, otursunlar da televizyon dizilerine baksınlar, televizyon dizilerine sansür uygulayıp uygulanmasın diye mi oy verdiler, yoksa hizmet getirsinler diye mi oy verdiler. Bu çok ayıp bir şey, bir başbakanın kalkıp da dizi filmleri ile uğraşması ve onlarla ilgili fetva vermesi son derece yanlış çok ayıp.”

Halkı kimse kandırmasın

Konuşmasında NATO’dan Türkiye’ye kurulması planlanan füze rampaları ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Oran, bu konuda kimsenin halkı kandırmaması gerektiğini söyledi.

Türkiye’ye getirilen patriod füzelerin savunma amaçlı getirilmediğini iddia eden Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “Bu kararı veren hükümet, bu kararı alırken de vatanını seven bir iradeyle kararını almadı. Vatanını seven bir idarede önce vatandaşının can ev mal güvenliğini koruması, savaşa sokmaması lazım. Hem bunları savunma amaçlı aldım diyorsunuz, hem de diğer taraftan Meclisten Suriye’ye savaş teskeresi çıkartıyorsunuz, bu son derece yanlış bir şey” ifadelerini kullandı. Basın açıklamasının ardından il danışma kurulu toplantısı basına kapalı olarak devam etti.

Bu haber toplam 492 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.