3. Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu Başladı

3. Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu Başladı
 Muğla Belediyesi tarafından bu yıl 3’cüsü düzenlenen Muğla Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu dün Sınırsızlık Meydanı’nda başladı.Ahşap...

 

Muğla Belediyesi tarafından bu yıl 3’cüsü düzenlenen Muğla Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu dün Sınırsızlık Meydanı’nda başladı.

Ahşap Heykel Sempozyumunun açılışına Muğla Vali Yardımcısı Ali Kamil Başar, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, CHP Yönetim Kurulu, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 2010 ve 2011 yıllarında düzenlenen sempozyumda 13 adet ahşap heykelin yapıldığını belirtti. Başkan Gürün “Düzenlediğimiz Muğla Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu; sizlerden gelen destek ile üç yıldır ara vermeden sürmektedir. Sempozyumumuz; baştan sona bir heykelin yaratım sürecini,  yankılanan tokmak sesleri ile sergilemekte, gençlerimizin ufkunu açmakta ve bizlere tarifsiz görsel keyifler yaşatmaktadır.

Bu güne kadar yapılan heykeller, kent merkezinin en büyük kültür mekanı olan Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde sergilendi. İki yıl boyunca sergilenen heykellerimizi bu yıl, kent içinde kentli ile günlük hayat koşuşturmacası sırasında buluşabilecekleri noktalara yerleştirmeye başladık. Aynı şekilde yeni sanatçılarımız tarafından ortaya çıkarılacak heykeller de kent merkezimizde yerlerini alacak.”  açıklamasında bulundu.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Sınırsızlık Meydanında başlayan sempozyuma Türkiye ve Dünya’nın çeşitli yerlerinden altı sanatçı katılıyor.

Sempozyum sırasında kestane ağaçlarından heykeller üretecek olan sanatçılar Polonya’dan Karolina Ewa Krajcarz, Piotr Idzi, Çek Cumhuriyeti’nden Terezie Regnerova, Tomas Krivy ve Türkiye’den Nilüfer Aktarıcı ve Özgür Önurme olarak belirlendi. .

Bu haber toplam 550 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.