30 bin kişi uğurladı

30 bin kişi uğurladı
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerin hain saldırısı sonucunda şehit düşen 23 yaşındaki Asteğmen Burak Erdi Uysal memleketi Muğla’nın...

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerin hain saldırısı sonucunda şehit düşen 23 yaşındaki Asteğmen Burak Erdi Uysal memleketi Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen törenle köy mezarlığına defnedildi. Düzenlenen cenaze törenine yaklaşık 30 bin kişi katıldı.

Önceki Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü PKK’nın hain saldırısı sonucunda 10 askerimiz şehit düşmüştü. Komando Asteğmen Burak Erdil Uysal’ın cenazesi Diyarbakır’dan askeri uçakla Dalaman Havalimanına getirdi. Askerler ve ailesi tarafından şehidin cenazesi karşılandı. Dalaman’dan kara yolu ile Köyceğiz’in Yangı Köyündeki baba ocağına getirilen Şehit Komanda Uysal için burada ailesi ve sevenleri tarafından helalık alındındı. Bu sırada Baba Bayram Uysal ve Annesi Nazmiye  Uysal gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehit Komanda Asteğmen Burak Erdil Uysal’ın naşı evinden Yangı İlköğretim okulunun bahçesine getirildi. Burada cenaze törenine katılan binlerce kişi teröre lanet yağdırdı. Cenaze töreni sırasında polis ve jandarma ekipleri olası  bir provokasyona karşı yoğun güvenlik önlemleri aldı. Cenaze törenine Muğla Valisi Fatih Şahin, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun, Muğla İl emniyet Müdürü Kadir Ay, Muğla Milletvekilleri, Belediye başkanları, ilçe kaymakamları, daire müdürleri ve yaklaşık 30bin vatandaş katıldı.

Mimarlım bürosu açacaktı

Terör örgütünün hain saldırısı sonucunda şehit komanda Asteğmen Burak Erdi Uysal 2010 yılında Trakya Üniversitesi Mimarlık bölümünden mezun oldu. 2011 yılında yedek astsubay olarak göreve başladı. 7 aylık asker olan Burak Erdi Uysal 5 ay önce Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine gönderildi. 2 ay önce sözlenen Uysal evlilik hayalleri kuruyordu. Bir süre Asteğmenlik yapıp para biriktirerek mimarlık bürosu açmayı planlıyordu. 

Baba her gün taciz ateşi var

 Komanda Asteğmen Burak Erdi Uysal hain saldırıdan 4 gün önce babası Bayram Uysal ile telefonda görüştü. Burak Erdi Uysal telefonda babasına “ baba her gün buraya taciz ateşi oluyor. Bizde karşılık veriyoruz. Merak etmeyin biz burada iyiyiz. Bu hainlere aman vermeyiz” dediği öğrenildi. 

Hatıra fotoğrafı çektirmişlerdi

Asteğmen Burak Erdi uysal sosyal paylaşım sitesinde fotoğraflarını paylaştı. Burak Erdi Uysal görev yaptığı yerde Gaziantep’li Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt ile bir hatıra fotoğrafı çektirdi. Yaklaşık 2 ay önce çekilen hatıra fotoğrafının ardından her ikisi de hain saldırı sonucunda yaşamlarını yitirdi. Saldırı sırasında Uysal ile  Bozkurt’tun yan yana oldukları öğrenildi. 

Gözyaşları sel oldu

Şehit Komanda Asteğmen Burak Erdi Uysal’ın cenazesi evine geldiğinde ailesi sinir krizleri geçirdi. Anne Nazmiye Uysal ve şehidin kız kardeşi tabuta uzun süre sarılarak gözyaşlarını tutamadı.

Kutu

Köyceğiz’de düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayip Erdoğan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bakanlar, kuvvet komutanları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli çelenk gönderdi.Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen cenaze törenine yaklaşık 30 bin kişi katıldı. İlçenin tamamı Türk Bayrakları ile donatıldı. Muğla il genelinde ki 450 yerleşim biriminde ki tüm camilerde şehit için sela verildi. Jandarma ve polas ekipleri cenaze sırasında olası bir provakasyonu önlemek için geniş güvenlik önlemleri aldı.

Bu haber toplam 516 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.