35 bin Yörük festivale katılacak

35 bin Yörük festivale katılacak
Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, 25-26 Mayıs 2013 tarihlerinde düzenlenecek 6. Yörük Türkmen Şenliği'ne, 38 il ve 8 ülkeden yaklaşık...

Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, 25-26 Mayıs 2013 tarihlerinde düzenlenecek 6. Yörük Türkmen Şenliği'ne, 38 il ve 8 ülkeden yaklaşık 35 bin kişinin katılacağı bildirdi. Akcan, dernekte düzenlediği basın toplantısında, Yılanlı mevkisindeki Muğla Yörük Ormanı'nda kutlanacak şenliğe herkesi davet etti.

Bu yılki şenliğe Suriyeli Türkmenler, Irak Türkmen Cephesi, Azerbaycan, Doğu Türkistan, Yunanistan ve Kırım'dan misafirlerin yanısıra Türkiye'nin 38 ilinden katılım olacağını kaydeden Dernek Başkanı Akcan, "Bu yılki etkinliğimiz için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz'le ortak proje geliştirdik. Şenliğimiz iki gün sürecek. 25 Mayıs'ta gençlerimize yönelik sportif etkinliklerimiz olacak. Türkmenlerin Orta Asya'da başlattığı ilk güreş olan karakucak yapılacak. Gösteri amaçlı güreşimizi, 20 öğrencimizle başlatacağız. Halat çekme, boçya, tırtıl, yumurta taşıma ve çuval yarışmaları yapılacak. Geçen yıl Gaziantep'te ilki olan Yörük Türkmen Kültürü konulu istişare toplantısının ikincisine evsahipliği yapacağız. 26 Mayıs'ta da Yörük Türkmen Şenliğimiz'i gerçekleştireceğiz." dedi.

Orhan Akcan, şenliğin yapılacağı yer noktasında yaşanan belirsizliğin aşıldığını da belirterek, "Yılanlı'daki şenlik alanında mühürler kaldırıldı, anahtarları teslim aldık. Mühür aşamasında çok sıkıntılar çekmiştik. Aslında bu mühür bize değil, tüm Yörük Türkmenlerine yapıldı. Biz ilimizi nasıl temsil edelim diye uğraşırken bu tür sıkıntılarla da karşılaştık. Türkmenistan'da bu yılki Nevruz bayramında Muğlamız'ı ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyoruz. Bu yılki şenliğimizin hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyoruz” dedi.

Bu haber toplam 543 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.