37 YILDIR İŞ MAKİNALARINI İYİLEŞTİRİYOR

37 YILDIR İŞ MAKİNALARINI İYİLEŞTİRİYOR
Muğla’nın Ortaca ilçesinde iş makinaları tamir bakım ustası Hüseyin Orhan yaklaşık 37 yıldır emek veriyor. Sektörünü sevdiğini ama tek sıkıntısının çırak bulamayışı olduğunu dile getiren Orhan, “Gençler kolaya kaçıyor, çalışma şartlarını beğenmiyorlar” dedi.

1971 Ortaca doğumlu Hüseyin Orhan Ortaca ilçesine Bağlı Karaburun Mahallesinde iş makinaları tamir bakım ustalığı yapıyor.

Ortaca’da yaşanan ve mesleğinde yaklaşık 37 yılı geride bırakan Hüseyin Orhan, okumadığı için sanayi sektörüne adım attığını dile getirerek, “Çırak olarak başladım. Zamanla işimi sevmeye başladım. Zaten sevilmeyen iş yapılamaz. İnsana mutluluk, huzur vermez. Çıraklığımın ardından 90 senesinde kendi dükkânımı açtım” ifadelerine yer verdi.

Orhan İş Makinaları Tamir Bakım Servisi işletme sahibi Hüseyin Orhan sektörünün tek sıkıntısının gençlerin sektöre bakış açısının olumsuz ve ilgisiz olduğunu kaydetti.

“SEKTÖRÜN USTALARI SURİYELİLER OLACAK”

İleride Türkiye’de sanayi sektörünün ustalarının Suriyeliler olacağını söyleyen Hüseyin Orhan, “8 kişiye istihdam sağlıyorum. Yaşadığım en büyük problem çırak bulamamak. Bu ülkenin ustaları Suriyeliler olacak gibi gözüküyor. Gençler sanayi sektörüne ilgili değil, meraklı değil. Gençler kolaya kaçıyor, çalışma şartlarını beğenmiyorlar” dedi.

Sektörün bir diğer zorluk yaşattığı boyutun insan gücü olduğunu belirten Ortacalı İş İnsanı Hüseyin Orhan, “Dolar-Euro parametresinden dolayı, yukarıdaki ithalatçıların çok fazla para kazanma ihtiyaçlarından dolayı aracı çok fazla oluyor” diye konuştu.

Sadece Ortaca ilçesinde hizmet vermekte kalmayarak il dışına da gittiğini söyleyen Orhan, “Ortaca’dan Van’a gittiğim bile oldu. Aydın, İzmir, Denizli ve Antalya en sık gittiğim çevre illerden ama dedim ya işimiz bu yeri geliyor Kütahya’ya bile gidiyorum” dedi.

“YERLİ MALZEME ÜRETİMİ ESKİYE NAZARAN DAHA İYİ”

Emekli olduktan sonra bayrağı oğluna ve ekibine teslim edeceğini dile getiren Hüseyin Orhan, “Bu boyutta da onların daha ileriye götüreceklerine inanıyorum. Gençlerin bizden daha iyi işler çıkaracaklarına eminim. Bu sektörde şikâyetçi olduğum bir durum yok ama mutlu olduğumu sorarsanız çok şey var. Bunlardan biri bizim sektörümüzde makine üretici sayısı artmakta, yerli malzeme üretimi eskiye nazaran daha iyi. Kalite olarak da daha iyiyiz. Ülke olarak da çok iyi yerlere geleceğimize inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Muğla Postası

Bu haber toplam 931 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.