REKTÖR AK PARTİNİN SEÇİM BÜROSUNU AÇTI

REKTÖR AK PARTİNİN SEÇİM BÜROSUNU AÇTI
MUSTAFA İNCİ Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandan Ak Parti’nin seçim bürosunu açtı. Siyasiler ise rektörün seçim...

MUSTAFA İNCİ Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandan Ak Parti’nin seçim bürosunu açtı. Siyasiler ise rektörün seçim bürosu açmasına büyük tepki gösterdi. CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir “ Sayın Harmandar tarafsızlığını yitirmiştir. İstifa etmelidir” dedi. CHP’nin diğer milletvekili Ömer Süha Aldan ise “ Rektör istifa etsin. Seçim bürosunda çaycılık yapsın” dedi. CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban ise “ Bu büyük bir skandaldır” dedi.

Rektör kurdele kesti

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, eşi AK Parti Muğla İl Sosyal İşler Başkanı Suzan Harmandar ile birlikte önceki gün Ula ilçesinde seçim bürosu açılışı yaptı. Akyaka Mahallesi'ndeki açılış törenine AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci, milletvekili adayları ve diğer bazı partililer de katıldı. Burada konuşma yapan milletvekili adayları, genel seçimde Muğla'da en büyük başarıyı yakalayacaklarına gönülden inandıklarını belirterek, halktan destek istedi. Konuşmaların ardından Rektör Harmandar, diğer partilerle birlikte seçim bürosunu açtı. Ardından milletvekili adayları, MSKÜ Marmaris Meslek Yüksek Okulu'nun Günlücek Milli Parkı'nda düzenlediği pikniğe katıldı. Burada adaylara Marmaris Kaymakamı Celaleddin Yüksel ve eşi, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Zekeriya Bingöl, İl Başkanı Küreci ve eşi, AK Parti İl ve Marmaris İlçe Kadın ve Gençlik kolları üyeleri eşlik etti. Herkesle sohbet ederek fikir alışverişinde bulunan 3. sıra adayı Elvan Göçer, kadının hayatın her yönünde çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Kadın ayaktaysa toplum da ayakta kalır ve bu ayakta kalmayı da yarınlarımızın aydınlık yüzleri olan gençlerimizle devam ettireceğiz." dedi.

Aldan: seçim bürosunda çaycılık yapsın

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar’ın Ak parti seçim bürosunun açılışını yapmasına siyasilerden sert tepkiler geldi. CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan “ Valiler için geçmişte CHP’nin il başkanı diyorlardı. Şimdi görüyoruz ki bazı rektörler AKP’nin il başkanı gibi çalışıyor. Üniversite rektörü tarafsızlığını kaybetmiştir. Siyaset yapmak istiyorsa oturduğu koltuktan istifa etsin. İstifa etsin ve açılışını yaptığı seçim bürosunda çaycılık yapsın. Daha fazla faydası olur” dedi. CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir “ Üniversite rektörü tamamen tarafsızlığını yitirmiştir. Harmadandar’ın istifa etmesi gerekmektedir. Bir kurumun başında başındaysan bu işlere girmeyeceksin. Artık kendisi taraf olmuştur. O koltukta 5 dakika bile oturması yanlıştır. Üniversitelerin tarafsızlığını koruması gerekir. Harmandar yasaları çiğnemiştir. Bunu Muğla kamu oyunun, üniversitedeki hocaların ve öğrencilerin taktirine bırakıyorum” dedi.CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban ise “ Bu büyük bir skandaldır. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi rektör yüzünden büyük bir töhmet altında kalmıştır. Hem rektörlük koltuğunda oturacaksın. Hem de açık açık siyaset yapacaksın. Mansur Harmandar derhal istifasını vermelidir” dedi.

Bu haber toplam 531 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.