4 KİŞİYE HAYAT VERECEK

4 KİŞİYE HAYAT VERECEK
Tatil için 16 yıl önce geldiği Muğla'nın Marmaris ilçesinde turizmci Ferit Tuncel'le evlenerek Tuğçe adını alan 36 yaşındaki bir çocuk annesi Belçikalı...

Tatil için 16 yıl önce geldiği Muğla'nın Marmaris ilçesinde turizmci Ferit Tuncel'le evlenerek Tuğçe adını alan 36 yaşındaki bir çocuk annesi Belçikalı kadının, epilepsi nöbeti sonucu beyin ölümü gerçekleşti. Genç kadın, ailesi tarafından bağışlanan organlarıyla başkalarına hayat verecek. 

Wendy Hermans, 16 yıl önce geldiği Marmaris'te Ferit Tuncel'le evlendi. Müslüman ve Türk vatandaşı olan Hermans, 'Tuğçe Tuncel' adını aldı ve 2007'de Yasemin isimli kız çocuğu dünyaya getirdi. Kızının doğumundan 2 yıl sonra beyin tümörü teşhis konulan Tuğçe Tuncel, İzmir Ege Üniversitesi'nde beyin ameliyatı geçirdi. Daha sonra sağlığına kavuşan ve herhangi bir sorun yaşamayan Tuncel, pazar günü sabah saatlerinde aniden fenalaşarak yakınları tarafından Özel Ahu Hastanesi'ne kaldırıldı.

Epilepsi nöbeti sebebiyle solunumunun durduğu tespit edilen ve yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Tuncel'in kalbi suni masajla tekrar çalıştırıldı ve yaşam destek cihazına bağlandı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen, pazartesi akşam saatlerinde Tuncel'in beyin ölümü gerçekleşti.

Hastane yetkililerinin görüştüğü eşi Ferit Tuncel, organ bağışlamayı kabul etti. Tuğçe Tuncel'in organlarını almak için İzmir'den bir ekip Marmaris'e geldi. Tuğçe Tuncel'in böbrekleri, karaciğeri ve korneaları başarılı bir operasyonla alınarak İzmir Ege Üniversitesi Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi, Dokuz Eylül Üniversitesi Organ Nakli Koordinatörlüğü ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezi'ne götürüldü. Organların nakil bekleyen uygun hastalara nakledileceği bildirildi.

Özel Ahu Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Doktor İbrahim Ali Turhan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Organlar İzmir'de üç hastanede iki böbrek, iki göz kornea tabakası ve bir karaciğer organ bekleyen hastalara nakledilecek" dedi.

Genç kadının eşi Ferit Tuncel, eşinin en büyük isteğinin organ bağışı olduğunu belirterek, "Bu konuda çok duyarlıydı. İnsanlara hayat vermek istiyordu. İslam dinine göre insan yaşatmanın büyük sevap olduğunu biliyordu. Birçok insanı organ bağışı konusunda teşvik etmek istiyordu. Benim artık tek söyleyebileceğim tüm insanlığın organ bağışı konusunda duyarlı olması" diye konuştu.

Tuncel'in Belçika'daki akrabalarının yarın Marmaris'e geleceği, cenazenin de Cuma namazının ardından Armutalan Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi.

Bu haber toplam 480 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.