40 YIL SONRA GÖRECEK

40 YIL SONRA GÖRECEK
Muğla Menteşe'de yaşayan Topbaş ailesinin görme engelli iki oğlundan biri olan Nihat Topbaş, bir gözünün açılabileceğinin ortaya çıkmasının ardından...

Muğla Menteşe'de yaşayan Topbaş ailesinin görme engelli iki oğlundan biri olan Nihat Topbaş, bir gözünün açılabileceğinin ortaya çıkmasının ardından Denizli'de özel bir göz hastanesinde ameliyat olacak. "Nihat'ın görme ihtimali var" haberinin ardından, ailenin belgeselini çeken yönetmen Eray Dedik, 40 yaşındaki Topbaş'ı Denizli'deki özel bir göz hastanesine götürdü. Hastane sahibi ve göz doktoru Volkan Yaylalı, "ABD'den getirilecek bir mercek sayesinde Nihat'ın sağ gözü açılabilir" dedi. Kendisinin ücret almayacağını belirten Yaylalı, mercek fiyatının 5 bin lira olduğunu belirtti. Çocuğunun görebilecek olmasına sevinen Topbaş ailesi ise şimdi mercek alınması için destek bekliyor.

Sağ gözü açılabilir

Volkan Yaylalı tarafından muayene edilen Nihat Topbaş'ın sağ gözünün görebileceği ortaya çıktı. Doktor Yaylalı, "Daha önce benzer ameliyatlar yaptım. Sağ gözü açılabilir. Bunun için de ABD'den bir mercek getirilmesi gerekiyor. Bu mercek ameliyatla göz bebeğine yerleştirilecek.

Ardından bir ay süreyle göz damlası kullanacak ve sonucu göreceğiz" dedi. Baba Mustafa Topbaş da, "Merceği temin edebilirsek oğullarımdan biri dünyayı görecek. Devletimiz maaş veriyor. Muğla Engelliler Derneği de destek oluyor. Bu konuda da destek olunursa oğlumu ameliyat ettireceğiz" diye konuştu.

Bu haber toplam 2136 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.