48 Gençlik’ten Vefa Örneği

48 Gençlik’ten Vefa Örneği
Havalar yavaş yavaş soğuyor. Kış kendini hissettirmeye başladı Muğla sokaklarında. Bu soğuk havalarda bile içimizi ısıtacak gelişmeler oluyor. “Vefa”nın...

Havalar yavaş yavaş soğuyor. Kış kendini hissettirmeye başladı Muğla sokaklarında. Bu soğuk havalarda bile içimizi ısıtacak gelişmeler oluyor. “Vefa”nın sadece İstanbul’da bir semt ismi olmadığının örnekleri gördükçe seviniyor insan. Muğla’da yerel televizyonların izlenme rekorları kırdığı yıllardı. O yıllarda Muğlaspor’da içine düştüğü sıkıntılardan kurtulmak için yol arıyordu. Taraftarlar maça gitmiyor, şehir takıma sahip çıkmıyordu. Hayatının en önemli görevi olarak kabul ettiği Muğlaspor Amigoluğunu yapan Selahattin Palabıyık yada herkesin tanıdığı ismi ile “AMİGO SELO”. Üzerinden yıllar geçti ama ne taraftarlar nede Muğlasporla karşılaşan takımların hiç biri onu unutmadı. Hazırladığı tribün şovları, yeni besteleri taraftar toplama çabaları hiç unutulmaz.

***

Bir sezon öncesi hazırlık maçlarına çıkan Muğlaspor yine boş tribünlere oynuyordu. Yerel televizyonların etkisini bilen Amigo Selo ziyaretimize geldi. “Bize destek olun siz Moğlasporu sevmiyor musunuz?” dedi. Bizde kayıtsız kalamazdık. Önce proje için hazırlık başladı senaryo yazıldı. Çekimlere başladık. Amigo Selo elinde Muğlaspor bayrakları ile şehrin sokaklarında dolaşır ve stadyuma gider. Açık tribünün üst katına çıkar sahaya bakar. O sırada Muğlaspor’lu futbolcular soyunma odası koridorundan yeşil zemine koşarak çıkar. Amigo Selo tribünlere bakar bom boş. Selo’nun umutlu bakışları üzerine yazı düşer. “Şimdi Yoklar ama Gelecekler”.

***

Hayatı Muğlaspor’du, yolda yürürken, yemek yerken, su içerken, sohbet ederken bile konu hep Muğlaspor’du. Çevresinde gelen, “Oğlum artık evlen yaşın geldi geçiyor” çağrılarına hep aynı şekilde cevap verdi: “Moğlasporu şampiyon yapmadan evlenmem.” Ömrü Muğlaspor’un şampiyonluğunu görmeye yetmedi. Ticari hayatı boyunca aksilikler yakasını bırakmayan ve ne zaman sıkıntıda olsa kendisini yenilediğini iddia ettiği “Muğlaspor Marşı’nı” söyleyen Muğlaspor’un Koşulsuz destekçilerinden Hasan Yücel.

***

Taraftar derneklerinin yeni yeni kurulmaya başlandığı dönemde Muğlaspor Taraftar Derneği ismi ile kurulan dernekte başkanlık yapan son yıllarda “Du Buyon” restorandı ile tanınan, Kel Üsen’in oğlu Hasan Yücel. Kendi sahasında yada deplasmanda Muğlaspor’u yalnız bırakmayan çoğu zaman polisten cop, rakip takım taraftarlarından küfür, taş yiyen ama yinede Muğlaspor sevdasından vaz geçmeyen Hasan Yücel.

***

Yıllar önce Muğlaspor’un ilk kuruluşunda görev yapan Muğlaspor’un kale bekçisi Mustafa Yılmaz yada bilinen ismi ile Arap Mustafa. O dönemden son yıllara kadar hiç Muğlaspor’un yanından ayrılmadı. Son nefesini verene kadar Muğlaspor için koşturdu mücadele etti. Muğlaspor’la şampiyonluklar gördü, küme düşmeleri de ama hiç vazgeçmedi.

***

İşte şimdi bu isimleri hatırlayan “Vefa”nın semt ismi olmadığını bizlere hatırlatan Muğlaspor’un taraftar derneği 48 gençlik bu Pazar onların ve en son Muğlalı Şehidimiz Altuğ Pek için lokma döktürüyor. Taraftar derneklerinin sadece holiganların yuvası olarak görenlere sanırım en güzel cevap bu etkinlik oluyor. Muğlaspor’a hizmet veren karşılıksız gece gündüz onunla koşanlara değer veren bir taraftar topluluğuna sahip olan Muğlaspor çok şanslı. Bu etkinliğe bakınca Muğlaspor Başkanı Haluk Beğimoğlu ve yönetimi bu güne kadar neden böyle bir organizasyon yapmadı diye de sormak geliyor içimden. Muğlaspor kimsenin etiket yapmak yada basamak olarak kullanamaz. Muğlaspor kimsenin menfaatlerine sığmayacak kadar büyük bir camia işte bunun en önemli göstergesi de bu Pazar yapılacak etkinlik.

Bu haber toplam 479 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.