5 Ayda 50 Metreden Ses Kaydı Gelmedi

5 Ayda 50 Metreden Ses Kaydı Gelmedi
Mankenler Kraliçesi Aslı Baş’ın ölümüyle ilgili 22’inci duruşma Muğla 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam edildi. Mahkeme Ekim ayında...

Mankenler Kraliçesi Aslı Baş’ın ölümüyle ilgili 22’inci duruşma Muğla 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam edildi. Mahkeme Ekim ayında yapılan duruşmada İl Emniyet Müdürlüğünden 155 polis kayıtlarını istedi.  Muğla Adliyesine 50 metre uzaklıkta olan emniyetten 5 aydır istenen ses kayıtları gelmedi. Mahkeme emniyetten ses kayıtlarının tekrar istenmesi kararını verdi ve duruşmayı 28 Nisan tarihine erteledi. Öte yandan Aslı Baş’ın avukatları 112 telefon kayıtlarının orijinal dökümünü yapmayan bilirkişi hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulundu.

22’inci Duruşmada Da Karar Çıkmadı

Mankenler Kraliçesi Aslı Baş(32) 21 Temmuz 2010 tarihinde Ahmet Bayer’in bodrum’daki villasında ölü bulunmuştu. Genç mankeninin ölümüyle ilgili olarak Muğla 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde 56 yaşındaki Ahmet Bayer, oğlulları 24 yaşındaki Volkan Bayer 26 yaşındaki Hakan Bayer hakkında TCK'nın 82/1. maddesini içeren 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açılmıştı. Aslı Baş davasıyla ilgili dün Muğla 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde 22’inci dava görüldü. Duruşmaya Aslı Baş’ın Babası Mehmet Yavuz Baş, Annesi Nermin Baş, sanık olarak yargılanan Ahmet Bayer, Hakan Bayer ve Volkan Bayer katıldı.

22 Duruşmada 5 Değişikbilir Kişi Raporu

Mahkeme geçtiğimiz Ekim ayında olayla ilgili polis 155 kayıtlarını Muğla İl emniyet Müdürlüğünden talep etti. Muğla adliyesine 50 metre uzaklıkta olan İl Emniyet müdürlüğünden 5 ayda ses kayıtları gelmedi. Aslı Baş’ın Avukatlarından Fahri Sefa “mahkeme 2 celse önce yani geçtiğimiz Ekim ayında polis 155’den ses kayıtlarını istedi. 5 aydır polisten ses kayıtları bir türlü mahkemeye gelmedi. Emniyetten ses kayıtlarının gönderilmeyişine bir türlü anlam veremiyoruz.  Mahkeme bu duruşmada da emniyete yazı yazılıp 155 polis kayıtlarının istenmesi kararını verdi. Duruşma 28 Nisan tarihine ertelendi.22 duruşma boyunca Aslı Baş cinayetiyle ilgili mahkeme bu güne kadar 5 ayrı adli tıp raporu istedi. Adli Tıp Kurumu bu olay bizim yetkimiz dışında diye cevap verdi. Diğer 4 adli tıp raporunda yüksekten atılma diye rapor verdi. 4,5 yıldır mahkeme devam ediyor.2016 yılı içerisinde mahkemenin bir karar vermesini bekliyoruz” dedi.

6 Yıldır Her Gün Ölüyorum

Aslı Baş’ın Babası Mehmet Yavuz Baş “6 yıldır bu davanın peşindeyim. 6 yıldır kızımın öldürülmesinin nedenini arıyorum. 4,5 yıl sonra jandarmanın gizlediği tapheler ortaya çıktı. Kızımın öldürülmesinden bu yana tüm deliller karartılmaya çalışılıyor. Ben 6 yıldır her gün ölüyorum.  Kızımı öldürenler ve ona yardım edenler ellerini kollarını sallayarak dışarıda geziyor. Ben adalete güveniyorum. Adalet istiyorum. Kızımı öldürenlerin en ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum” dedi. Duruşmaya tekerlekli sandalye ile gelen turizmci Ahmet Bayer ise adliye çıkışında “ mahkeme normal seyrinde devam ediyor. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi” demekle yetindi. Öte yandan duruşma öncesi ve sonrasında kadın cinayetlerini durdurma platformu adliyeye gelerek protesto gösterisinde bulundu.

Mustafa İnci

Bu haber toplam 882 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.