500 süs tavuğu sıcaktan öldü

500 süs tavuğu sıcaktan öldü
Muğla’da 45 dereceyi bulan hava sıcaklıkları hayatı olumsuz yönde etkilerken Muğla’da 500 süs tavuğu aşırı sıcaklık sonrası öldü. Süs tavuklarının...

Muğla’da 45 dereceyi bulan hava sıcaklıkları hayatı olumsuz yönde etkilerken Muğla’da 500 süs tavuğu aşırı sıcaklık sonrası öldü. Süs tavuklarının değire 200 lira ile bin lira arasında değişiyor.

Muğla Ortaca’da süs tavukçuluğu yapan ve onlarca tavuğu telef olan Salih Çetin, adeta bir karagün yaşadıklarını söyledi. “Hayatımın en sıcak gününü yaşadım, tavuklarım da dayanamadılar” diyen Çetin, “Sıcaklık 45 dereceyi buldu. Buna bir de nem eklenince biz zor dayandık. Tavuklarımız dayanamadı” dedi.

Çetin, Muğla çevresinde onlarca süs tavuğu yetiştiricisinin 500’den fazla tavuğunun telef olduğunu belirterek, “Her birinin fiyatı 200 lira ile bin lira arasında değişiyor. Maddi zarar büyük ama, hayvanların telef olması bizi daha çok üzdü. Çünkü onlar da canlı. Her birini gözümüz gibi bakmıştık. Arkadaşlarımıza tavsiyem aşırı sıcaklarda önlemlerini alsınlar. Aman bir şey olmaz demeyelim. İnşallah bir daha yaşanmaz. İçim eriyor” dedi.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 2314 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.