Denizli'de bir akaryakıt istasyonu, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından ruhsatı iptal edilip mühürlendi, ancak açılan davalar sonucunda mahkeme firmayı haklı bularak, 2 kez yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu kararı almak için 6 aydır mücadele veren firma, sıra dışı bir eyleme imza atarak mahkeme kararını davul zurna eşliğinde belediyeye teslim etti.

Olay, Denizli’nin Acıpayam ilçesinin Kumavşarı Mahallesi’nde 1991 yılında faaliyete başlayan akaryakıt istasyonunun 1 Kasım 2024 tarihinde Antalya merkezli bir firma tarafından devralınmasıyla başladı. Firma, iş yeri açma ruhsatının devri için gerekli başvuruyu Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne yaptı. Ancak, belediye sunulan belgeler yerine yeni belgeler talep ederek ruhsatı vermemekte ısrar etti. Firma, bu durumu mahkemeye taşıdı.

Denizli 2. İdare Mahkemesi, firmanın ruhsat alma talebini haklı bularak, belediyeye yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkemenin kararının ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi, firmayı mağdur etmeyerek ruhsatı verdi. Ancak, bu kez, belediye personeli istasyona gelerek, eksik belgeler gerekçesiyle ruhsatı iptal edip istasyonu mühürledi. Firma, ikinci kez mahkemeye başvurdu ve yine yürütmeyi durdurma kararı alarak istasyonun faaliyetlerine devam etmesi sağlandı.

Firma yetkilileri, mahkemenin verdiği bu kararı sıradışı bir şekilde kutladı. Firmanın yatırım danışmanı Engin Öz, kararı davul, zurna ve keman eşliğinde Denizli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'na teslim etti. Belediye ekipleri, evrak tesliminin ardından mührü sökerek istasyonu tekrar hizmete açtı.

"Başka Hiçbir İlde Böyle Bir Uygulama Görmedik"

40 Yolcusu Olan Otobüs Tıra Çarptı: 2’si Ağır 12 Yaralı
40 Yolcusu Olan Otobüs Tıra Çarptı: 2’si Ağır 12 Yaralı
İçeriği Görüntüle

Firmanın yatırım danışmanı Engin Öz, Denizli’de yaşadıkları süreci oldukça zorlayıcı olarak nitelendirdi ve “Kasım ayında işletmeyi kiraladık. O zamandan itibaren belediyeye gerekli belgelerle başvurduk fakat bir sonuç alamadık. Belediyeye yaptığımız başvurudan ret cevabı aldıktan sonra mahkemeye başvurduk. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vererek, belediyenin işlemine son verdi. Ancak belediye personeli, gerekli belgelerin yeniden istenmesiyle istasyonu mühürledi. Bu usul hatalıydı, biz de ikinci bir dava açtık ve yine kazandık. Bugün mahkemenin kararını belediyeye teslim ettik,” dedi.

Öz, firmanın Denizli ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediğini ve istihdam yaratmayı amaçladığını belirterek, bu hukuki süreçlerin firmayı zor durumda bırakmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Ayrıca, “Denizli’ye katkı sağlamak için geldik ve burada 10 kişiye kadar istihdam oluşturacağız. Bu süreçte yaşadıklarımızı iş bilmezlik olarak değerlendiriyoruz. Adalete güveniyoruz ve mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA