6 Kişi Tutuklandı 5 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

6 Kişi Tutuklandı 5 Kişi Adliyeye Sevk Edildi
Muğla’nın Milas ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi oldukları gerekçesiyle 6 kişi tutuklandı. Muğla’nın Marmaris ilçesinde geçtiğimiz...

Muğla’nın Milas ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi oldukları gerekçesiyle 6 kişi tutuklandı. Muğla’nın Marmaris ilçesinde geçtiğimiz günlerde FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 5 savcılığa sevk edildi.

Milas’ta 6 Kişi Tutuklandı

Milas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, H.Ö, M.B, E.Y, L.E, M.Ç, M.D, İ.A. ve M.S, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince geçtiğimiz günlerde gözaltına alınmıştı.  Aralarında esnaf ve kapatılan dershanelerin öğretmenlerinin de bulunduğu şüphelilerin, FETÖ'nün şifreli haberleşme sistemi "ByLock" kullandığı öğrenildi. Adliyeye sevk edilen H.Ö, M.B, E.Y, L.E, İ.A. ve M.S. çıkarıldıkları mahkemece "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı.

5 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, geçen 26 Ekim'de FETÖ/PDY ile ilişkisi olduğu ileri sürülen şüphelilere yönelik şafak vakti 6 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından kanun hükmünde kararname ile kapatılan Özel Ufuk Eğitim Kurumları'nın eski ortaklarından R.K. (57) ile işadamları A.U. (45), M.A. (38), döviz bürosu ve apart otel işletmecisi E.Ç. (62) ve kapatılan Zaman Gazetesi'nin Marmaris temsilcisi İ.A. (49) gözaltına alındı. Operasyon kapsamında aranan H.Ç.'nin ise iki hafta önce gayrimenkullerini eşinin üzerine devredip, boşandıktan sonra yurt dışına kaçtığı belirlendi. Gözaltına alınan beş şüpheli polisteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Mustafa İnci

Bu haber toplam 1197 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.