6 milyon çiftçi borçlu büyük bölümü icralık

6 milyon çiftçi borçlu büyük bölümü icralık
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nuri Şeyda Sorman “ Türkiye’de 6 milyon çiftçi var. 6 milyon çiftçinin tamamı borçlu büyük...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nuri Şeyda Sorman “ Türkiye’de 6 milyon çiftçi var. 6 milyon çiftçinin tamamı borçlu büyük bölümü de icralık” dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nuri Şeyda Sorman Muğla’da ve ülkede yaşanan tarım sorunlarının belirlenmesi tarım politikalarının yenilenmesi için oda başkanlarımızın görüşlerini almak için geldik. Türkiye tarım ülkesi olmasına rağmen üreticilerimiz elde ettikleri gelir seviyesi çok düşük. Türkiye’de üretim planlamasının olmayışından dolayı yaklaşık yılda 50 milyar dolar israf var. Tarımsal programların ülkemizde yeniden planlanması lazım.  Türkiye’de ki tüm illeri tek tek dolaşarak sorunları rapor haline getireceğiz. Ziraat Odaları Birliği olarak hazırladığımız bu raporları Sayın Başbakana ve ilgili bakanlığa vereceğiz. Hedefimiz Türkiye’de ki tarımsal üretim planlamasının yapılması ve çiftçilerimizin gelir düzeyinin arttırılmasıdır.

Nuri Şeyda Sorman “ Türkiye tarım ülkesi. Geçmiş yıllarda tarımda kendi kendine yeten bir ülkeydi. Bu gün dışa bağımlı hale geldik. Tüm gelişmiş ülkelerde tarımsal üretim planlaması sivil toplum örgütleriyle birlikte yapılıyor. Ülkemizde de tarımsal üretim planlaması sivil toplum örgütleriyle yapılmalı. Bugün dünyada tarımsal ürün artıklarıyla bio enerji elde ediliyor. Ülkemizde de yapılmalı. Çiftçilerimizin girdileri çok yüksek. Türkiye genelinde 6 milyon çiftçimiz var. Bu çiftçilerimizin tamamı borçlu. Büyük bölümü de icralık” dedi.

Bu haber toplam 478 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.