ORTACA'DA TERÖR PROTESTOSUMuğla’nın Ortaca ilçesinde Ankara’daki patlama protesto edildi. Protesto gösterisinde 'Susma haykır, Savaşa hayır'', ''Savaşa...

ORTACA'DA TERÖR PROTESTOSUMuğla’nın Ortaca ilçesinde Ankara’daki patlama protesto edildi. Protesto gösterisinde 'Susma haykır, Savaşa hayır'', ''Savaşa hayır, Barış hemen şimdi'' sloganları atıldı. 

Atatürk anıtında, yaklaşık 100 kişilik grup, Ankara’daki terör saldırısını protesto ederek basın açıklaması yaptı.

Eğitim-Sen Ortaca Temsilciliği adına basın açıklamasını okuyan Nuri Demir; ‘’10 Ekim Cumartesi günü Ankara’da Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için toplanmıştık. Türkiye’nin dört bir yanından gitmiştik. Emek, Barış, Demokrasi taleplerimizi haykırmak için gitmiştik. İşçilerin, kamu çalışanlarının, işsizlerin, yoksulların, mağdurların sesini duyurmak için gitmiştik. “Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi!” demek için gitmiştik. Başvurusu Ankara Valiliği’ne yapılmış bütünüyle barışçıl bir miting için gitmiştik. Türkülerimizle, halaylarımızla, pankartlarımızla, sloganlarımızla ve coşkuyla miting alanına yürüyüşümüz başlarken patlattılar bombaları. Türkiye’nin göbeğinde, Ankara Garı’nın, binlerce polisin gözü önünde patlattılar. Şu ana kadar yüze yakın kardeşimiz hayatını kaybetti, yüzlerce kardeşimiz yaralandı. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyandayız" dedi.

Bu haber toplam 490 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.