68 Yaşında Umut Oldu

68 Yaşında Umut Oldu
Muğla’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 68 yaşındaki Nacifer Ceylan’ın beyin ölümü gerçekleşti. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin...

Muğla’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 68 yaşındaki Nacifer Ceylan’ın beyin ölümü gerçekleşti. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ün halası olan Nacifer Ceylan’ın ailesi organlarını bağışlama kararı aldı. Ceylan’ın böbrekleri ve Karaciğer’i alınarak İzmir’de ki hastalara nakledildi. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş “ Halam bir haftadır yoğun bakımdaydı. Aile olarak karar verdik ve organlarını bağışladık” dedi.

Beyin Ölümü Gerçekleşti

Muğla’nın Menteşe ilçesi Esençay Mahallesinde 68 yaşındaki Nacifer Ceylan bir hafta önce evinde düştü.  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde bir haftadan bu yana tedavi gören Ceylan’ın beyin ölümü gerçekleşti. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ün halası olan Nacifer Ceylan’ın organlarının bağışlaması gündeme geldi. Aile fertleri toplandı ve organların bağışlanması kararını verdi.  Muğla il Sağlık Müdürlüğü Organ Nakil Koordinasyon Başkanlığı İzmir Sağlık il Müdürlüğüyle temasa geçti. İzmir’den gelen ekibin gerçekleştirdiği operasyon sonrasında  Nacifer Gündüz’ün böbrekleri ve karaciğeri alınarak İzmir’de organ bekleyen 3 hasta için götürüldü.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş “ Halam bir hafta önce evde talihsiz bir kaza geçirdi. Bir haftadır hastanede yoğun bakımda yatıyordu. Beyin ölümü gerçekleştirdik sonra ailecek organlarının bağışlamaya karar verdik. Halam hayatı boyuncu insanlara hep iyilik etti. Halamın organları sayesinde yıllardır organ bekleyenler 3 kişi sağlığına kavuşur” dedi.

Mustafa İnci

Bu haber toplam 574 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.