7 Darbeci Yakalandı

7 Darbeci Yakalandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele saldıran 17 darbeci askerden 7’si düzenlenen operasyonla komandolar tarafından yakalandı. Yakalanan...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele saldıran 17 darbeci askerden 7’si düzenlenen operasyonla komandolar tarafından yakalandı. Yakalanan darbeci askerler arasında Çiğli 2’inci Ana Jet Üst Komutanlığının imamı olarak bilinen paşa lakaplı Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu’da bulunuyor.  Kuzunun yanı sıra Erdoğan’nın kaldığı otele saldırı düzenleyen darbeci askerlerin komutanı Binbaşı Taner Berber’de yakalandı. Yakalanan 7 Sat ve Mat komandoları terörlü mücadele şube müdürlüğüne götürüldü.  Firari olan 10 darbeci askerin yakalanması için operasyonlar devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın kaldığı otele saldırı düzenleyen darbeci askerlerin komutanı Binbaşı Taner Berber, Astsubay İlyas Yaşar ve Astsubay Gökhan Güçlü Marmaris Çetebeli mevkii ormanlık alanda yakalandı. Yakalananlar arasında Binbaşı Taner Berber’in ilk saldırıyı gerçekleştiren timin komutanı olduğu ortaya çıktı.  Saldırı sonrası yakalanan darbeci askerlerden Astsubay Selman Çankaya Muğla’daki ifadesinde “Binbaşı Taner Berber'in ekibi paraşüt deposunda topladı. Biz önden gidip, yol açanlar olacağız. O yüzden görevimiz çok mühim. Bunu başarırsak arkamızdan gelenler çok daha rahat edecek” demişti. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı girişiminde bulunan ve firari olan 17 askerden ‘si Marmaris'teki Çetlibeli Jandarma kontrol noktasının 3 kilometre uzağında ormanlık alan içerisinde yakalandı.

Saldırı timinin komutanı

Komandalar tarafından yakalanan Binbaşı Taner Berber’in otele saldırıyı düzenleyen ilk helikopterin tim komutanı olduğu öğrenildi. Saldırı sonrası yakalanan darbeci askerlerden Astsubay Selman Çankaya Muğla’daki ifadesinde, “Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığında Binbaşı Taner Berber ekibi paraşüt deposunda topladı. Bir terörist elebaşını almaya gideceğiz. Angajman (çatışma) kaçınılmaz. Kendinize dikkat edin. Bu yolda şehit olmak, geri dönememek var. Hepiniz hakkınızı helal edin. Bizi akıncılar olarak düşünebilirsiniz. Biz önden gidip, yol açanlar olacağız. O yüzden görevimiz çok mühim. Bunu başarırsak arkamızdan gelenler çok daha rahat edecek. Bize iki özel kuvvet ekibi katılacak, onlarla hareket edeceksiniz” dedi.

Bu haber toplam 1166 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.